Rita Gorr in haar laatste rol van Gravin in de opera Pikovaya Dama van Pjotr. I. Tsjaikovski in Gent in 2007. Ze was toen 81.
Volledig scherm
Rita Gorr in haar laatste rol van Gravin in de opera Pikovaya Dama van Pjotr. I. Tsjaikovski in Gent in 2007. Ze was toen 81. © Vlaamse Opera/Annemie Augustijns.

Oproep Sofie Lemaire voor ‘Meer vrouw op Straat’ valt in Zelzate niet in dovemansoren: Rita Gorr verdient haar eigen straat

Sofie Lemaire wil meer vrouwen op straat. Op 26 februari richtte de radiopresentatrice een oproep tot alle burgemeesters van Vlaanderen en het grote publiek om na te denken over ‘vrouwelijke straatnamen’. In Zelzate denken ze spontaan aan Rita Gorr, een meisje uit Klein Rusland dat uitgroeide tot één van de grootste operadiva’s van de wereld.

0 reacties

  1. Na Eeklo en Zelzate nu ook fusiekoorts in Assenede: “Wij zijn een gegeerde bruid in heel het Meetjesland”
    PREMIUM
    Assenede/Meetjesland

    Na Eeklo en Zelzate nu ook fusie­koorts in Assenede: “Wij zijn een gegeerde bruid in heel het Meetjes­land”

    Na Eeklo en Zelzate slaat de fusiekoorts nu ook toe in Assenede. De gemeenteraad moet goedkeuring geven om gesprekken op te starten en te ‘snuffelen’. Door haar geografische ligging midden in het Meetjesland, zijn er voor Assenede een pak mogelijkheden. “Wij willen zeker niets doen zonder onze inwoners hierin te horen”, zegt burgemeester Philippe De Coninck. Een stand van zaken.