Marleen Maenhout naast een hemelboom.
Volledig scherm
Marleen Maenhout naast een hemelboom. © rv

Open Vld kaart invasieve planten aan: “Boren zich door funderingen en zijn giftig voor paarden”

ZelzateDe Debbautshoek heeft de laatste maanden last van twee invasieve exoten: de valse acacia en de hemelboom. Voornamelijk die laatste veroorzaakt in de wijk de meeste problemen.

 1. Gsm-gebruik achter het stuur, levert deze week meteen rijverbod én fikse boete op: “Bij vorige actie 26 rijbewijzen ingetrokken”
  Lochristi/Zelzazte

  Gsm-ge­bruik achter het stuur, levert deze week meteen rijverbod én fikse boete op: “Bij vorige actie 26 rijbewij­zen ingetrok­ken”

  Automobilisten, opgelet! Van 17 november tot 25 november organiseert het parket Oost-Vlaanderen opnieuw een actieweek tegen gsm-gebruik in het verkeer en andere afleidingen. Wie betrapt wordt, riskeert een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor acht dagen en een boete van 174 euro. Ook politiezone Puyenbroeck doet mee aan de actie.
 2. Het is weer Black Friday: deze 7 lokale winkels in het Meetjesland en Deinze zijn een bezoekje waard
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Het is weer Black Friday: deze 7 lokale winkels in het Meetjes­land en Deinze zijn een bezoekje waard

  Vrijdag is het Black Friday, heel wat grote ketens geven enorme kortingen op hun collecties. Het loont zeker de moeite om ook eens langs te gaan bij kleinere boetiekjes. Enkele lokale winkels lanceren verschillende deals tijdens Black Friday. Andere zaken maken van de gelegenheid gebruik om overconsumptie aan te kaarten en organiseren een alternatieve actie. Van ‘Amuse Toi’ in Lievegem tot ‘Optiek Lammerant’ in Deinze: wij lijsten zeven lokale winkels op in het Meetjesland en Deinze waar je ook tijdens Black Friday kan rekenen op een persoonlijke service.
 1. Dronken man doet valse oproep naar brandweer en gaat vervolgens hulpdiensten te lijf: “Ik maak jullie allemaal kapot”
  Zelzate

  Dronken man doet valse oproep naar brandweer en gaat vervolgens hulpdien­sten te lijf: “Ik maak jullie allemaal kapot”

  Een 63-jarige man uit Zelzate riskeert een celstraf van 8 maanden wegens het plegen van een neptelefoon en vervolgens ook weerspannigheid tegenover de hulpdiensten. Volgens hem was het iemand anders die zijn telefoon gebruikt had, maar zijn eigen vrouw verklaarde tot tweemaal toe dat het wel degelijk haar echtgenoot was die de hulpdiensten had opgetrommeld.