Het officiële portret van de Zelzaatse gemeenteraad ‘in the making’. Zonder Open Vld'ers Bruggeman en Bruggheman.
Volledig scherm
Het officiële portret van de Zelzaatse gemeenteraad ‘in the making’. Zonder Open Vld'ers Bruggeman en Bruggheman. © Kristof Vereecke

Open Vld’ers weigeren te poseren met collega-gemeenteraadsleden van PVDA: “Ik sta niet op foto met communisten”

Twee Zelzaatse Open Vld-raadsleden, waaronder ex-burgemeester Frank Bruggeman, hebben maandag verzaakt om te poseren voor de officiële groepsfoto van de gemeenteraad. De twee weigeren op foto te gaan met hun collega-raadsleden van PVDA.

 1. Politie moet verschillende (lockdown)feestjes stilleggen in Gent, onder meer in café Damberd en café Morris
  Gent

  Politie moet verschil­len­de (lockdown)feestjes stilleggen in Gent

  Waar het zaterdagavond opvallend braaf en rustig bleef, en de meeste cafégangers netjes op tijd naar huis vertrokken, was dat zondagavond wel even anders. De politie moest verschillende keren tussenkomen om illegale feestjes stil te leggen. Omstreeks 00.45 was dat het geval in café Morris in Klein Turkije, nog geen uur later stonden ze aan café Damberd op de Korenmarkt. Daar ging het strikt genomen om geluidsoverlast, en niet over een ‘lockdownfeestje’.
 2. Compensatieregeling KAA Gent schiet bij velen in verkeerde keelgat: “Goed doen voor iedereen kan niet”
  Gent

  Compensa­tie­re­ge­ling KAA Gent schiet bij velen in verkeerde keelgat: “Goed doen voor iedereen kan niet”

  Het regent verontwaardigde reacties na de compensatieregeling die KAA Gent heeft uitgewerkt voor de abonnees. Supporters voelen zich melkkoeien, en spreken van ‘diefstal’. Minstens één iemand stuurde al een officiële ingebrekestelling naar de club. Ook de Supportersfederatie en supporterscollectief Armada Ganda zijn ontgoocheld, omdat ze vinden dat hun enquête ‘misbruikt’ is. “Een regeling uitwerken waarmee iedereen blij is, is onmogelijk”, zegt directeur communicatie Patrick Lips. Volgens hem is het een minderheid van de supporters die boos is.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement