Bjorn Geirnaert van café Bristol op de Grote Markt in Zelzate is volop in de weer met terrastafeltjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Bjorn Geirnaert van café Bristol op de Grote Markt in Zelzate is volop in de weer met terrastafeltjes. © Kristof Vereecke

Op de Grote Markt tellen ze de dagen af naar 8 mei: “In gesprek met gemeente om terrassen uit te breiden op middenplein van onze markt”

ZelzateOp de Grote Markt tellen de cafébazen de dagen af naar 8 mei. “Het heeft lang genoegd geduurd allemaal”, zegt Bjorn Geirnaert van café Bristol, al decennia één van de vaste waarden. “Uiteraard voor onze boterham, maar ook voor het sociale aspect. Dat het maar snel zaterdagochtend 9 uur is. Dat eerste koffietje serveren, die eerste pint tappen…dat gaat zo keihard deugd doen.”

  1. Marina Wally neemt afscheid van meubels van haar vader: “Van mijn hart een hele grote steen moeten maken, maar papa had dit ook zo gewild”
    PREMIUM
    Zelzate

    Marina Wally neemt afscheid van meubels van haar vader: “Van mijn hart een hele grote steen moeten maken, maar papa had dit ook zo gewild”

    Marina Wally heeft na lang wikken en wegen besloten afscheid te nemen van de oude meubels van haar vader. “De slaapkamer, meisjeskamer, de kleerkasten, de keuken… alles is weg”, zegt ze. “Het was tijd voor iets nieuws. Papa had dit ook zo gewild. Je moet ‘Villa Wally’ renoveren zei hij nog vlak voor zijn dood. Oude meubels horen daar niet bij.”