Professor-Kapitein Kris De Baere in de Zelzaatse jachthaven.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor-Kapitein Kris De Baere in de Zelzaatse jachthaven. © Kristof Vereecke

Onderzoekers maken zich grote zorgen over ijzer-etende bacterie in kanaal Gent-Terneuzen: “Dringend grootschalig onderzoek nodig om bron op te sporen”

Zelzate/Gent/TerneuzenProfessor-kapitein Kris De Baere van de Hoge Zeevaartschool  en enkele onderzoekers verbonden aan de universiteiten van Gent en Leuven maken zich grote zorgen over de toestand van het water in het kanaal Gent-Terneuzen. Reden is een zogenaamde ijzervretende bacterie die teruggevonden werd in de jachthaven van Zelzate, maar mogelijk ook al aanwezig is in andere delen van het kanaal. De bacterie zorgt ervoor dat ijzer 75% sneller roest dan in normale omstandigheden. Volgens De Baere is het belangrijk meteen onderzoek op te starten om te bepalen waarvan de bacterie afkomstig is. Ondertussen is bijna de helft van de booteigenaars in de Zelzaatse jachthaven al vertrokken naar andere oorden.

 1. Moordmysterie net over de Nederlandse grens naast Zelzate kent na drie jaar doorbraak: onbekende vrouw (57) vrijwel zeker door haar man vermoord

  Moordmyste­rie net over de Nederland­se grens naast Zelzate kent na drie jaar doorbraak: onbekende vrouw (57) vrijwel zeker door haar man vermoord

  Het mysterie rond de onbekende, doodgeschoten vrouw die in 2019 in het Nederlandse dorp Westdorpe, aan de Belgische grens bij Zelzate, werd gevonden, is dankzij een DNA-match opgelost. Het slachtoffer is afkomstig uit de omgeving van het Noord-Franse Duinkerke en was 57 jaar oud. Ze is vrijwel zeker om het leven gebracht door haar echtgenoot, die inmiddels ook is overleden. Eerder bracht een oproep via het programma Faroek geen doorbraak. Nu is die er dus wel.
 2. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.