Zo zal het nieuwe cultuurhuis eruitzien.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zal het nieuwe cultuurhuis eruitzien. © RV

Nieuw cultuurhuis wordt polyvalent gebouw voor alle Zelzatenaren: “Hier kan geluid niet naar buiten”

ZelzateBinnenkort wordt langs de Assenedesteenweg werk gemaakt van een nieuw polyvalent gebouw voor het verenigingsleven. Dat gebouw moet CC De Brug vervangen. De vroegere parochiezaal was compleet verloederd en werd recent afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe winkel- en recreatiesite. Het nieuwe gebouw moet een antwoord bieden op de vroegere geluidsoverlast in de buurt.

 1. Buurtbewoners dienen bezwaar in tegen bouw sociale woonblokken tussen Krekelmuyter en Tweede Gidsenlaan: “Een bestaande buurtweg schaf je niet zomaar af”
  PREMIUM
  Zelzate

  Buurtbewo­ners dienen bezwaar in tegen bouw sociale woonblok­ken tussen Krekelmuy­ter en Tweede Gidsenlaan: “Een bestaande buurtweg schaf je niet zomaar af”

  Sociale huisvestingsmaatschappij cvba wonen wil volgend jaar twee nagelnieuwe woonblokken realiseren op een stuk braakliggend terrein tussen de Krekelmuyter en de Tweede Gidsenlaan. Dat is evenwel niet naar de zin van de buurtbewoners die daarmee een stuk open ruimte en een veel gebruikte buurtweg zien verdwijnen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 3. Gentse gids valt voor Portugal in prachtig reis-fotoboek

  Gentse gids valt voor Portugal in prachtig reis-fotoboek

  De Gentse Veerle Devos, destijds bezieler van het toeristisch jongereninfokantoor USE-IT, verhuisde jaren geleden naar Portugal. Ze verkende elk hoekje van haar nieuwe thuisland en viel letterlijk over de verborgen schatten en unieke plekken. Devos, die je met aanstekelijke fascinatie door het land gidst, schreef een boek over Portugal dat ze komende maandag in Gent voorstelt. ‘To Die For Portugal’ is een reisgids met een bijzondere twist.
 4. Wild van wild? Dan zijn deze zes adresjes in regio Meetjesland en Deinze iets voor u!
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  Wild van wild? Dan zijn deze zes adresjes in regio Meetjes­land en Deinze iets voor u!

  November is voor liefhebbers van een lekker stukje wild, de maand bij uitstek om lekker te gaan tafelen. Een pittig smakende hazenrug, of een fazantje dat op karkas gebakken werd? Heerlijk met een perfect wijntje erbij. Maar waar kan je in het Meetjesland, Deinze en omgeving aanschuiven voor het lekkerste stukje wild? Wij trokken op onderzoek en serveren enkele leuke adresjes. Begin alvast te watertanden.