Een deel van de Marktstraat krijgt een nieuwe toplaag.
Volledig scherm
Een deel van de Marktstraat krijgt een nieuwe toplaag. © Kristof Vereecke

Markstraat krijgt deze week nieuwe toplaag

ZelzateNog de hele week wordt er gewerkt in de Marktstraat, het stuk tussen de Oostkade en het kruispunt met de Stationsstraat krijgt een nieuwe toplaag.

 1. Voorlopig geen ijzervretende bacterie in kanaal Gent-Terneuzen, wel grootschalig onderzoek
  PREMIUM
  Gent/Zelzate

  Voorlopig geen ijzervre­ten­de bacterie in kanaal Gent-Terneuzen, wel grootscha­lig onderzoek

  Er bevindt zich geen ijzervretende MIC-bacterie in het kanaal Gent-Terneuzen. Dat is de conclusie van een grootschalig onderzoek dat de Nederlandse Rijkswaterstaat, de Vlaamse Agentschappen Mobiliteit en Openbare Werken, de Vlaamse Waterweg en North Sea Port lieten uitvoeren. Aanleiding was de aanwezigheid van de bacterie in de Zelzaatse jachthaven afgelopen zomer. Het blijkt om een plaatselijk fenomeen te gaan.
 2. De wonderjaren van Evy Poppe (17), ’s lands grootste snowboardtalent: “Op haar vierde stond ze op haar eerste ski’s. Een natuurtalent, zeiden ze meteen”
  PREMIUM
  Zelzate

  De wonderja­ren van Evy Poppe (17), ’s lands grootste snowboard­ta­lent: “Op haar vierde stond ze op haar eerste ski’s. Een natuurta­lent, zeiden ze meteen”

  Snowboardster Evy Poppe (17) is veruit de jongste deelnemer van de Belgische delegatie op de Olympische Winterspelen in Peking. Nu al wordt de Zelzaatse de toekomstige leading lady van de Belgische wintersport genoemd, maar zelf zal je dat nooit uit haar mond horen komen. Evy Poppe is de bescheidenheid zelve, iets wat haar volgens haar omgeving typeert. Dat en haar doorzettingsvermogen.
 3. ASSISEN. Pierre Cornette (63) krijgt 15 jaar cel voor foltering Jeanine Welvaert (71): “U gebruikte uw hond als wapen”
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN. Pierre Cornette (63) krijgt 15 jaar cel voor foltering Jeanine Welvaert (71): “U gebruikte uw hond als wapen”

  In het proces tegen Pierre Cornette (63) is de volksjury tot een besluit gekomen: de 63-jarige man is schuldig aan de foltering van Jeanine Welvaert (71), maar ook aan de slagen en verwondingen die hij haar toebracht. Hij kreeg 15 jaar cel. De rechter gaf Cornette naast de straf ook nog wat goede raad mee: “Vind een nuttige dagbesteding en houd uw drankgebruik in toom.”