Rudy De Meester (centraal) met een aantal vrijwilligers tijdens één van de vorige zwerfvuilacties.
Volledig scherm
Rudy De Meester (centraal) met een aantal vrijwilligers tijdens één van de vorige zwerfvuilacties. © IDM

‘Make Zelzate Clean Again’ gaat vrijdag op strooptocht rond Grote Markt: “Alle helpende handen zijn welkom!”

Zelzate‘Make Zelzate Clean Again’, de propere pioniers die ijveren voor een zwerfvuilvrij Zelzate, organiseren vrijdag 6 augustus een grote zwerfvuilactie op en rond de Grote Markt. “Iedereen mag zich bij ons aansluiten”, klinkt het in een algemene oproep.

 1. Gentse flikken surfen mee op podcasthype met eigen ‘Copcast’: ‘Saaie’ korpschef en ‘goedlachse’ oud-woordvoerder leggen politiewerk voor u uit
  Gent

  Gentse flikken surfen mee op podcasthy­pe met eigen ‘Copcast’: ‘Saaie’ korpschef en ‘goedlachse’ oud-woordvoer­der leggen politie­werk voor u uit

  “Ik ben Manuel, altijd goedgezind.” “En ik ben Filip, ernstig en eerder saai.” Met die intro start de allereerste ‘Copcast’, een podcast opgenomen door korpschef Filip Rasschaert en zijn vorige woordvoerder, de gepensioneerde Manuel Mùgica Gonzalez. Ze willen daarmee op een toegankelijke en aangename manier politiewerk beter uitleggen voor een groot publiek. Voorlopig staan er 10 afleveringen gepland.
 2. Kruis uit Zeeuwse duinen herdenkt verzetshelden op kerkhof: “Zeeuws zand als symbool voor verbondenheid tussen Zelzate en Veere ”
  Zelzate

  Kruis uit Zeeuwse duinen herdenkt verzetshel­den op kerkhof: “Zeeuws zand als symbool voor verbonden­heid tussen Zelzate en Veere ”

  Vandaag herdenken ze in Zelzate de bevrijding van het nazisme. Dit jaar waren de feestelijkheden extra bijzonder, zo was er ook een delegatie uit het Nederlandse Veere aanwezig. Daar stond 42-jaar lang een kruis ter herdenking van de Zelzaatse verzetshelden Pierets en De Colvenaer in de duinen. Het kruis werd in Veere vervangen door een nieuw exemplaar, waardoor het oude naar Zelzate kon verhuizen.