De Zeeuwse ex-militair Colin Bal had zand mee uit de Zeeuwse duinen om de band tussen Zelzate en Veere te symboliseren.
Volledig scherm
De Zeeuwse ex-militair Colin Bal had zand mee uit de Zeeuwse duinen om de band tussen Zelzate en Veere te symboliseren. © Kristof Vereecke

Kruis uit Zeeuwse duinen herdenkt verzetshelden op kerkhof: “Zeeuws zand als symbool voor verbondenheid tussen Zelzate en Veere ”

ZelzateVandaag herdenken ze in Zelzate de bevrijding van het nazisme. Dit jaar waren de feestelijkheden extra bijzonder, zo was er ook een delegatie uit het Nederlandse Veere aanwezig. Daar stond 42-jaar lang een kruis ter herdenking van de Zelzaatse verzetshelden Pierets en De Colvenaer in de duinen. Het kruis werd in Veere vervangen door een nieuw exemplaar, waardoor het oude naar Zelzate kon verhuizen.

 1. Gent gaat wekelijks zondagshoppen dan toch toelaten. Aanvraag om als ‘toeristisch centrum’ erkend te worden ingediend
  Gent

  Gent gaat wekelijks zondagshop­pen dan toch toelaten. Aanvraag om als ‘toeris­tisch centrum’ erkend te worden ingediend

  Vijftien jaar nadat de discussie werd geopend op het stadhuis, is de knoop doorgehakt. Gent zal zich laten erkennen als ‘toeristisch centrum’, zodat de winkels niet meer verplicht 24 uur per week dicht moeten zijn. Concreet betekent dat dat de winkels - zodra de erkenning rond is - dus 7 op 7 en dus elke zondag mogen open zijn. Al zal de stad enkel de intussen gekende eerste zondag van de maand blijven promoten als shoppingzondag.
 2. Broeckaert knalt Zelzate voorbij Ronse: “Belangrijke driepunter want hebben al tegen mindere ploegen gespeeld”
  voetbal tweede nationale A

  Broeckaert knalt Zelzate voorbij Ronse: “Belangrij­ke driepunter want hebben al tegen mindere ploegen gespeeld”

  SK Ronse blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen en daardoor onderaan hangen. De troepen van coach Rios gingen met het kleinste verschil onderuit tegen een stug Zelzate. Roy Broeckaert bezorgde de Meetjeslanders een derde overwinning op rij. De groenhemden hielden al evenveel keer de nul. Ze nestelen zich ook meer en meer bovenaan het klassement.