Inez, met een glas roestbruin kraantjeswater, en haar dochter Athalia met bidons flessenwater die ze kopen voor het kinderdagverblijf: "Van het kraantjeswater zijn wij vies", zeggen ze.
Volledig scherm
Inez, met een glas roestbruin kraantjeswater, en haar dochter Athalia met bidons flessenwater die ze kopen voor het kinderdagverblijf: "Van het kraantjeswater zijn wij vies", zeggen ze. © KVZ

"Kraantjeswater is hier al jaren bruin"

ZELZATEWatermaatschappij Farys gaat volgend jaar veertien kilometer waterleiding vernieuwen in de volkswijk De Katte in Zelzate. Dat is dringend nodig: in sommige straten kleurt het kraantjeswater al jaren roestbruin en er zijn vaak problemen met de druk op het waternet. De werken zullen een jaar in beslag nemen.

 1. AZ Jan Palfijn start maandag met vaccineren, UZ Gent krijgt nog eens 120 vaccins. Andere ziekenhuizen moeten wachten
  Gent

  AZ Jan Palfijn start maandag met vaccineren, UZ Gent krijgt nog eens 120 vaccins. Andere ziekenhui­zen moeten wachten

  Het AZ Jan Palfijn kan maandag eindelijk starten met het vaccineren van het eigen personeel. In het UZ Gent kregen al 800 personeelsleden een prik, maandag volgen er nog 120. Andere ziekenhuizen blijven intussen op hun honger zitten, en dat valt niet overal in goede aarde. Maar de regie van wie wanneer vaccins krijgt, ligt volledig in handen van het Agentschap Zorg en Gezondheid.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"