Honderd jaar Klein Rusland: Burgemeester Brent Meuleman snijdt de feesttaart aan.
Volledig scherm
Honderd jaar Klein Rusland: Burgemeester Brent Meuleman snijdt de feesttaart aan. © Kristof Vereecke

Klein Rusland krijgt dan toch een eeuwfeest na twee jaar uitstel: “Overwinningsfeest voor toekomst van de wijk”

ZelzateDe bekende volkswijk Klein Rusland, de eerste sociale woonwijk van Vlaanderen, krijgt van 17 tot en met 19 juni zijn eigen eeuwfeest. Het feest dat normaal in 2020 moest doorgaan werd door corona twee keer uitgesteld. 

 1. “Zelzate-Zuid komt er met 100 procent zekerheid”: projectontwikkelaar start binnenkort met bouw omstreden sportcomplex
  PREMIUM
  Zelzate

  “Zelzate-Zuid komt er met 100 procent zekerheid”: projectont­wik­ke­laar start binnenkort met bouw omstreden sportcom­plex

  Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar nu is het zeker dat het nieuwe sportcomplex op de site Zelzate-Zuid er komt. De bedoeling is dat de projectontwikkelaar tegen september 2023 een nieuwe thuishaven bouwt voor ruim 500 sporters. Groep Huyzentruyt kondigde donderdagavond aan niet langer te wachten op een oordeel van de Raad voor Vergunningsbetwistingen over de verkaveling aan de Verbroederingslaan.
 2. Politie Puyenbroeck informeert over nieuwe regels E-steps
  Lochristi-Zelzate-Wachtebeke

  Politie Puyen­broeck informeert over nieuwe regels E-steps

  Omdat E-steps de laatste jaren sterk in opmars zijn, komen ze veel vaker voor in het straatbeeld. Ze halen snelheden tot 25 km per uur en zorgen voor vlotte verplaatsingen, maar ze zijn niet altijd even stabiel of gemakkelijk te hanteren. Omdat ze erg stil zijn, kunnen ze bovendien verraderlijk zijn voor voetgangers of fietsers. Politiezone Puyenbroeck waarschuwt dat er vanaf 1 juli daarom nieuwe verkeersregels gelden voor e-steps en andere gemotoriseerde voortbewegingstoestellen. Met als grootste doel om het verkeer veiliger te laten verlopen.
 3. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.