Het protest tegen de omvorming van de R4-Oost in Zelzate blijft groeien. Donderdag plaatsten de inwoners van de wijk Molenstukken een groot bord langs de R4 met de boodschap ‘Onze kinderen gezond, hier R4 onder de grond’.
Volledig scherm
PREMIUM
Het protest tegen de omvorming van de R4-Oost in Zelzate blijft groeien. Donderdag plaatsten de inwoners van de wijk Molenstukken een groot bord langs de R4 met de boodschap ‘Onze kinderen gezond, hier R4 onder de grond’. © Kristof Vereecke

Inwoners Molenstukken voeren protest tegen omvorming R4-Oost op: “Voor de leefbaarheid van onze wijk willen we ver gaan”

Zelzate“Onze kinderen gezond, hier R4 onder de grond”, dat is de niet mis te verstane boodschap van de inwoners van de wijk Molenstukken. Volgens hen houdt Vlaanderen te weinig rekening met de leefbaarheid van hun buurt bij de omvorming van de R4-Oost. Die komt dan bijna in hun achtertuin te liggen. Nochtans verkocht de gemeente de bouwgrond destijds in een ‘autoluwe en gezinsvriendelijke’ wijk.

  1. Geen Gentse Feesten? Wel in én buiten de Minardschouwburg
    Gent

    Geen Gentse Feesten? Wel in én buiten de Minard­schouw­burg

    Om het met de woorden van Luk De Bruyker te zeggen: “We gaan ons geen twee jaar laten muilkorven.” En dus stelt de Minard een Gentse Feestenprogramma voor, zélfs al zijn er eigenlijk geen Gentse Feesten. “We hebben ons programma binnen, maar we hebben ook een deeltje buiten, met dank aan het Knaldrangfonds”, zegt theaterdirecteur Nathalie De Neve. “Het buitengedeelte gaat door op de speelplaats van Sint-Barbara.”