Het nieuwe windturbinepark op de terreinen van staalgigant ArcelorMittal zal uiteindelijk acht windturbines tellen.
Volledig scherm
Het nieuwe windturbinepark op de terreinen van staalgigant ArcelorMittal zal uiteindelijk acht windturbines tellen. © Storm

Inwoners kanaalzone kunnen mee investeren in windturbinepark ArcelorMittal

Storm Windpower is gestart met de bouw van twee nieuwe windturbines op de site van de Gentse staalgigant ArcelorMittal. Inwoners uit de kanaalzone kunnen participeren in het project. 

 1. Filip de Immobiele
  Gent

  Filip de Immobiele

  Zoals veel van mijn collega zelfstandigen en artiesten spendeer ik tegenwoordig een aanzienlijk deel van de dag met het schrappen van afspraken in mijn agenda. De overige tijd werk ik aan nieuwe muziek, wandel en lees ik. ’s Ochtends werk ik me door de krant, de rest van de dag heb ik altijd een boek bij de hand. Momenteel ben ik helemaal in de ban van ‘De Bourgondiërs’ van Bart Van Loo. Al vanaf de eerste bladzijden heeft hij het over het weerspannige karakter van de Gentenaars. De Gentse rebellie spat als het ware van het papier. Brugge moest maar scheef kijken, de Franse hertogen en koningen moesten nog maar denken aan belastingen heffen en de Gentenaars stormden al met getrokken zwaarden naar het dichtstbijzijnde veld om er de vijand in de pan te hakken. Dik anderhalve eeuw later waren het alweer vooral de Gentenaren die rebelleerden tegen Keizer Karel. Nog eens 500 jaar later zijn we een mak volkje geworden. Waar onze voorouders voor een hond met een hoed op nog massaal ten strijde trokken, laten we ons nu gedwee alles in de maag splitsen. Nadat zowat driekwart van de Gentse bevolking zich uitsprak tegen het eerste circulatieplan van mobiliteitsschepen Watteeuw en de invoering van de LEZ door zijn partijgenote Tine Heyse, drukken deze groene coryfeeën nu een uitbreiding van hun verwezenlijkingen door. Watteeuw richt zijn pijlen dit keer onder meer op de Dampoort, de Dendermondsesteenweg en Gentbrugge. Zo zou hij van die steenweg een éénrichtingsstraat willen maken en een knip installeren op Gentbruggebrug. Hoe het verkeer zal omgeleid worden en waar het monsterfiles zal veroorzaken, is nog niet bekend. Wat de Gentbruggenaren misdaan hebben om afgesloten te worden van hun stadsgenoten, ook niet. Wat de andere meerderheidspartijen bezielt om dit alles te laten gebeuren, is nog een groter raadsel.
 2. Het unieke verhaal van Paula Willems, de vrouw die wielrennen op de kaart zette: “Snelste meisje van de wijk dat op rollen leerde rijden en in 1931 Belgisch kampioen werd”
  PREMIUM
  REGIO

  Het unieke verhaal van Paula Willems, de vrouw die wielrennen op de kaart zette: “Snelste meisje van de wijk dat op rollen leerde rijden en in 1931 Belgisch kampioen werd”

  Jolien D’hoore, Lotte Kopecky… het zijn namen die elke wielerliefhebber als muziek in de oren klinken. Er waren echter tijden dat vrouwen op de fiets minder weerklank kregen. Ze reden hun wedstrijden in lange broek omdat blote knieën als onzedig werden beschouwd. Paula Willems was één van die pioniers. In haar thuisgemeente Zelzate -waar ze binnenkort een eigen straat krijgt- werd ze aanvankelijk als een zonderlinge bekeken, maar al snel kreeg ze de steun van internationaal baankampioen Omer De Bruycker. Die leerde haar op rollen rijden. De rest was een tot voor kort onbekende geschiedenis.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend