Marktdag in Zelzate.
Volledig scherm
Marktdag in Zelzate. © Kristof Vereecke

In meest linkse gemeente van Vlaanderen stemt één op vier extreemrechts: “Dringend beginnen werken aan warmere samenleving”

“Zelzate is een links baken in een steeds rechtser wordend Vlaanderen”, zegt Zelzaats burgemeester Brent Meuleman (sp.a) na de verkiezingsuitslagen. Toch kan ook hij er niet om heen dat één op vier van zijn onderdanen zondag extreemrechts gestemd hebben. “Een signaal dat we niet mogen negeren”, zegt Meuleman. “Net nu is het zo belangrijk dat het project van de toekomstcoalitie slaagt.”

 1. Bjarne (19) lag na aanrijding met fiets maanden in coma: “Eén ding wisten we zeker: we zouden niet toestaan dat hij verder moest leven als een plant”
  PREMIUM
  Zulte/Waregem

  Bjarne (19) lag na aanrijding met fiets maanden in coma: “Eén ding wisten we zeker: we zouden niet toestaan dat hij verder moest leven als een plant”

  Op vrijdagavond 25 januari 2020 slaat het noodlot toe voor Bjarne Lippens (19) uit Zulte. Hij rijdt met zijn fiets naar een verjaardagsfeest maar wordt in de buurt van het Waregemse station aangereden door een automobilist. Bjarne valt op zijn hoofd, raakt zwaargewond en wordt in een coma gebracht die maanden zal duren. Een klein jaar na het ongeval keren we terug naar Bjarne en zijn vader Günter Lippens (47) uit Maldegem. “Hij gaat de laatste weken enorm vooruit”, zegt zijn papa. Lees meer over de strafste Oost-Vlaamse verhalen uit 2020 in dit dossier.
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door