The Scene kwam, zag en overwon in 2013 op de Katse Feesten
Volledig scherm
PREMIUM
The Scene kwam, zag en overwon in 2013 op de Katse Feesten © Katse Feesten

“Iedereen is van De Katte en De Katte is van iedereen” The Scene verovert de festivalwei in 2013, een traditie die Arno Hintjes in 1979 in gang zette. Voor het eerst in 4 decennia geen Katse Feesten, wij zetten 10 topmomenten voor u op een rij.

The Scene in 1993 was voor velen het hoogtepunt van 40 jaar Katse Feesten, maar eigenlijk legde Arno Hintjes in 1979 al de basis voor tientallen rasartiesten die er de revue passeerden. Wist je trouwens dat Steven Janssens, gitarist bij onder andere Daan, ooit lid was van de Katse scouts? Voor het eerst in veertig jaar geen Katse Feesten. Daarom doken we in het archief en gingen we op zoek naar tien absolute hoogtepunten uit vier decennia feest op De Katte.

 1. Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins krijgen coronaprik… in West-Vlaanderen: “Voordeel is dat sporthallen vrij blijven voor verenigingen van zodra het mag”
  PREMIUM
  Eeklo/Maldegem/Sint-Laureins

  Eeklo, Maldegem en Sint-Lau­reins krijgen coronaprik… in West-Vlaanderen: “Voordeel is dat sporthal­len vrij blijven voor verenigin­gen van zodra het mag”

  De inwoners van Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins krijgen hun coronaprik dit voorjaar in het voormalig ziekenhuis van Sijsele, net over de grens met West-Vlaanderen. Er werd lang gedacht dat de sporthal van Eeklo een centrale rol zou krijgen. “Maar als daar een vaccinatiecentrum komt, heeft dit een grote impact op de werking van het Sportpark en activiteiten van verenigingen”, klinkt het. Vooral in Eeklo is er kritiek omdat sommigen denken dat de verplaatsing naar Sijsele mensen zal tegenhouden om zich te laten vaccineren.
 2. Gentse schepen zet zélf coronavaccin in eerste stedelijk woonzorgcentrum: “Ik ben zelf verpleger, en een ‘pikuur’ geven verleer je niet”
  Gent

  Gentse schepen zet zélf coronavac­cin in eerste stedelijk woonzorg­cen­trum: “Ik ben zelf verpleger, en een ‘pikuur’ geven verleer je niet”

  Rudy Coddens (sp.a), de Gentse schepen van Gezondheid en Zorg, heeft zelf een coronavaccin toegediend. Dat deed hij bij de 79-jarige Virgilio Victoria, die in het WZC Heiveld woont. Hij is niet de eerste Gentenaar, maar wel de eerste bewoner van een stedelijk WZC die het vaccin kreeg toegediend. “Ik ben zelf verpleger, en een ‘pikuur’ geven verleer je niet", zegt Coddens.
 1. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

 2. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama