Links: Luc Van Waesbeghe bij de nieuwe accentverlichting aan de oversteek van de R4 met de Caluslaan, rechts: een scholier die de drukke weg op een veilige manier probeert te kruisen.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Luc Van Waesbeghe bij de nieuwe accentverlichting aan de oversteek van de R4 met de Caluslaan, rechts: een scholier die de drukke weg op een veilige manier probeert te kruisen. © Kristof Vereecke

Gevaarlijke oversteek met R4 heeft eindelijk zebrapadverlichting: “Blij dat er naar de noodkreet van vele ongeruste ouders geluisterd is”

ZelzateExtra zebrapadverlichting moet ervoor zorgen dat voetgangers en fietsers tijdens de donkere wintermaanden op een veilige manier het kruispunt van de R4 met de Caluslaan en de Koning Albertlaan over kunnen steken. Een probleem dat al jaren aangekaart wordt door ongeruste ouders. Schepen van Verkeer Luc Van Waesberghe (Vooruit) ging daarom nogmaals aankloppen bij het Agentschap Wegen en Verkeer en Fluvius. Ook ter hoogte van het koopcentrum in de Rijkswachtlaan komt extra zebrapadverlichting.

  1. Camiel (82) en Jacqueline (80) zijn al 60 jaar drijvende kracht achter Koninklijke Judoclub: “En te bedenken dat ik er bij de start niets van afwist”
    PREMIUM
    Zelzate

    Camiel (82) en Jacqueline (80) zijn al 60 jaar drijvende kracht achter Koninklij­ke Judoclub: “En te bedenken dat ik er bij de start niets van afwist”

    Koninklijke Judoclub Zelzate blaast deze week 60 kaarsjes uit. Wat echter opvallender is, is dat oprichters Camiel Saelens (82) en Jacqueline De Block (80) jaar) er nog steeds meerdere dagen per week in de weer zijn om de club draaiende te houden. En dat blijven ze doen, want beiden engageerden zich onlangs voor een nieuw mandaat van vier jaar. “Wat moet ik anders? Het is mijn levenswerk.”