Links: Luc Van Waesbeghe bij de nieuwe accentverlichting aan de oversteek van de R4 met de Caluslaan, rechts: een scholier die de drukke weg op een veilige manier probeert te kruisen.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Luc Van Waesbeghe bij de nieuwe accentverlichting aan de oversteek van de R4 met de Caluslaan, rechts: een scholier die de drukke weg op een veilige manier probeert te kruisen. © Kristof Vereecke

Gevaarlijke oversteek met R4 heeft eindelijk zebrapadverlichting: “Blij dat er naar de noodkreet van vele ongeruste ouders geluisterd is”

ZelzateExtra zebrapadverlichting moet ervoor zorgen dat voetgangers en fietsers tijdens de donkere wintermaanden op een veilige manier het kruispunt van de R4 met de Caluslaan en de Koning Albertlaan over kunnen steken. Een probleem dat al jaren aangekaart wordt door ongeruste ouders. Schepen van Verkeer Luc Van Waesberghe (Vooruit) ging daarom nogmaals aankloppen bij het Agentschap Wegen en Verkeer en Fluvius. Ook ter hoogte van het koopcentrum in de Rijkswachtlaan komt extra zebrapadverlichting.

 1. ASSISEN: Wetsdokters en buren van Pierre Cornette getuigen: “Jeanine moet onnoemelijk veel pijn hebben geleden door die hondenbeten”
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN: Wetsdok­ters en buren van Pierre Cornette getuigen: “Jeanine moet onnoeme­lijk veel pijn hebben geleden door die hondenbe­ten”

  “Toen ik mevrouw onderzocht, werd meteen duidelijk dat bepaalde verwondingen het werk waren van een hond. Andere letsels werden veroorzaakt door een stomp object en een langwerpig voorwerp. Ze moet onnoemelijk veel pijn geleden hebben.” Op de tweede dag van het assisenproces tegen Pierre Cornet (63) schetste de wetsdokter hoe zwaar Jeanine Welvaert (71) toegetakeld werd. De zitting moest ook even geschorst worden toen omstreeks 18 uur een opgeroepen getuige bij het binnengaan van het justitiepaleis neerzeeg. De inderhaast opgetrommelde hulpdiensten konden hem niet meer redden.
 2. Vrienden van ondernemerstrio starten crowdfunding voor heropstart na zware brand: “Onze spirit zijn we niet verloren in die brand”
  PREMIUM
  Zelzate/Wachtebeke

  Vrienden van onderne­mers­trio starten crowdfun­ding voor heropstart na zware brand: “Onze spirit zijn we niet verloren in die brand”

  Vrienden van Bjorn Geirnaert starten een crowdfunding om de cafébaas en ondernemer terug te helpen heropstarten na de zware brand in het Crossport-magazijnencenter. Daarbij zagen Bjorn en zijn twee collega-ondernemers een groot deel van hun levenswerk in vlammen opgaan. Om hem te helpen, hopen zijn vrienden 25.000 euro bijeen te halen.