Schepen van onderwijs Isabel Dellaert (Vooruit) en directrice Ann Lecluyse op de picknickbank onder de nieuwe shelter op de grote speelplaats.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen van onderwijs Isabel Dellaert (Vooruit) en directrice Ann Lecluyse op de picknickbank onder de nieuwe shelter op de grote speelplaats. © Kristof Vereecke

Gemeenteschool wordt buitenschool: “Zowel leerlingen als leerkrachten kunnen extra frisse lucht gebruiken”

ZelzateDe gemeentelijke basisschool wordt na de Paaspauze een echte buitenschool. De gemeente investeerde op vraag van de directie en het lerarenkorps in een grote shelter, extra buitenbanken en meer groenaanplant op de speelplaats. “Door buiten te leren, te eten en te sporten willen we corona op onze school buitenspel zetten. Hopelijk wil het weer mee”, zegt directrice Ann Lecluyze.

 1. Waarom Gentenaars met plezier drie kwartier aanschuiven voor de bloemen van ‘Inge uit Holland’: “Iedereen denkt dat ik ze zelf heb geplukt”
  PREMIUM
  Gent

  Waarom Gentenaars met plezier drie kwartier aanschui­ven voor de bloemen van ‘Inge uit Holland’: “Iedereen denkt dat ik ze zelf heb geplukt”

  Elke week opnieuw staat er op zaterdag één lange rij op de Bloemenmarkt op de Kouter: bij ‘dat meisje onder de paraplu’. Dat meisje blijkt Inge Van Aalst (26) te heten. En ze komt elke week helemaal uit het Nederlandse Katwijk afgezakt, goed 2,5 uur rijden. Waarom net haar bloemen zoveel succes hebben? “Ze zien eruit alsof je ze zelf in een veld bijeen hebt gezocht”, lacht de jongedame met een diploma in de rechten.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek