De toekomstcoalitie samen met Patricia De Meyer, directeur van cvba Wonen, op het Groenplein, het hart van de Wijk Debbautshoek.
Volledig scherm
PREMIUM
De toekomstcoalitie samen met Patricia De Meyer, directeur van cvba Wonen, op het Groenplein, het hart van de Wijk Debbautshoek. © Kristof Vereecke

Gemeente en sociale huisvestingsmaatschappij sluiten akkoord rond opwaardering Debbautshoek en Wittouck

ZelzateDe wijken Debbautshoek en Wittouck moeten tegen 2030 volledig gerenoveerd zijn. Dat hebben de gemeente Zelzate en sociale huisvestingsmaatschappij cvba Wonen vastgelegd in een zogenaamde transformatieconvenant. Dankzij dit nieuwe plan wordt een einde gemaakt aan de structurele leegstand in de kanaalgemeente en de wachtlijst voor sociale woningen verkleind.

  1. MIJN DORP. Wendy Van Wanten (63) voelt zich thuis in Aalter: “De burgemeester bedanken? Gewoon even ‘O sole mio’ zingen”
    PREMIUM

    MIJN DORP. Wendy Van Wanten (63) voelt zich thuis in Aalter: “De burgemees­ter bedanken? Gewoon even ‘O sole mio’ zingen”

    Zangeres Wendy Van Wanten (63) woont al bijna dertig jaar in Aalter. Ze werd geboren in Oostende, maar in Aalter komt ze thuis. De centrale ligging van de gemeente is perfect voor haar job als zangeres, al is er meer dat haar aan haar thuisstad bindt. “Op het bankje waar ik vroeger mijn kinderen melk gaf, praten we nu over de dingen des levens.” Wendy toont ons dat bankje, maar ook waar je de beste rosé drinkt en waarom ze de Aalterse brandweervrijwilligers zo dankbaar is.
    Aalter