Geert Asman (links) geeft zijn schepensjerp door aan collega PVDA'er Dirk Goemaere.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Asman (links) geeft zijn schepensjerp door aan collega PVDA'er Dirk Goemaere. © Kristof Vereecke

Geert Asman (45), eerste PVDA-schepen in Vlaanderen, neemt na hartinfarct afscheid van ambt: “Mijn job als huisarts vraagt al mijn energie”

ZelzateGeert Asman neemt definitief afscheid als eerste schepen van de gemeente Zelzate. Hij wil zich naar eigen zeggen concentreren op zijn taak als arts bij Geneeskunde voor het Volk. Asman werd momenteel al vervangen door partijgenoot Dirk Goemaere (70) nadat hij op 19 mei een hartinfarct deed tijdens het fietsen. Asman, die ooit de allereerste PVDA-schepen was van Vlaanderen, blijft wel op post als gemeenteraadslid en wordt ook voorzitter van de Zelzaatse PVDA.

 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. De Kijk van Kurt: “Hoera voor artiestencheques, al kan het anders”
  Gent

  De Kijk van Kurt: “Hoera voor artiesten­che­ques, al kan het anders”

  Cultuurschepen Souguir maakt extra geld vrij voor artiestencheques zodat organisatoren goedkoper optredens kunnen boeken. Artiesten zitten door opeenvolgende coronamaatregelen namelijk al twee jaar in de hoek waar de zwaarste klappen vallen en daar wil schepen Sami iets aan doen. Het siert hem. Wat op het eerste zicht een pleister op een houten wonde lijkt, kan wel iets in beweging zetten. Door deze maatregel gaat men misschien beseffen dat er wel iets – zij het zeer beperkt – kan georganiseerd worden. Toch bekruipt me meer en meer het gevoel dat het ook anders zou kunnen. Ik was vorige week in de stad om bij de opticien mijn bril op te halen, mijn geliefde boekenwinkel in de Hoogpoort te bezoeken en een goeiendag te zeggen aan Bayram de groenteboer op de Vrijdagmarkt. Op dat parcours hoorde en zag ik horden Nederlanders op zoek naar koopjes in de Gentse solden. Mijn auto was in de Kouterparking ook zowat de enige met een Belgische nummerplaat. Onze noorderburen mogen immers niks meer in eigen land en komen hier hun euro’s uitgeven. Ik gun het hen en onze zelfstandigen van harte. Hier en daar kon je, met grote stappen weliswaar, over de koppen lopen. Mondmaskers hingen losjes over de polsen en werden enkel aangetrokken bij het naar binnen gaan, helemaal zoals het hoort. In die gezellige drukte vroeg ik me af waarom de nieuwjaarsdrink op het Sint-Baafsplein niet mocht doorgaan. Waarom het Karnaval in Ledeberg ook alweer moet worden afgelast. We horen en lezen overal dat de nieuwe coronavariant veel mildere ziekteverschijnselen heeft en we worden momenteel alweer geprikt. Wordt het dan niet eens tijd om back to normal te gaan? Of lul ik nu uit mijn nek? Vanaf februari worden er doorgaans al artiesten geboekt voor de Gentse Feesten. Ik ben echt benieuwd of die dit keer wel zullen doorgaan.