Freddy Willems voor wat ooit zijn café was.
Volledig scherm
PREMIUM
Freddy Willems voor wat ooit zijn café was. © Wannes Nimmegeers

Ex-cafébaas ziet zijn zaak opnieuw de deuren openen tijdens fictiereeks ‘Black-Out’: “Hoe meer onze wijk te zien is op televisie, hoe meer vragen de mensen zich stellen over de toekomst”

ZelzateTrouwe televisiekijkers zagen zondag hoe café Klein Rusland plots zijn deuren open zwierde als decor tijdens de Eén-fictiereeks ‘Black-Out’. Voor Freddy Willems, de laatste cafébaas van de wijk, is het heel erg dubbel. “Tuurlijk roept het mooie herinneringen op, maar het zet de mensen vooral ook aan het denken. Wat gaat er met onze wijk gebeuren? Niemand weet het antwoord. Is Doel ook niet te zien in die reeks? Het wordt dringend tijd dat ze eens duidelijkheid scheppen.”

 1. Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins krijgen coronaprik… in West-Vlaanderen: “Voordeel is dat sporthallen vrij blijven voor verenigingen van zodra het mag”
  PREMIUM
  Eeklo/Maldegem/Sint-Laureins

  Eeklo, Maldegem en Sint-Lau­reins krijgen coronaprik… in West-Vlaanderen: “Voordeel is dat sporthal­len vrij blijven voor verenigin­gen van zodra het mag”

  De inwoners van Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins krijgen hun coronaprik dit voorjaar in het voormalig ziekenhuis van Sijsele, net over de grens met West-Vlaanderen. Er werd lang gedacht dat de sporthal van Eeklo een centrale rol zou krijgen. “Maar als daar een vaccinatiecentrum komt, heeft dit een grote impact op de werking van het Sportpark en activiteiten van verenigingen”, klinkt het. Vooral in Eeklo is er kritiek omdat sommigen denken dat de verplaatsing naar Sijsele mensen zal tegenhouden om zich te laten vaccineren.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw