Vuurwerk illustratiebeeld.
Volledig scherm
Vuurwerk illustratiebeeld. © Foto Ronny De Coster

Enkel geluidsarm vuurwerk toegelaten op oudejaarsavond

ZelzateParticulieren mogen geen regulier vuurwerk afsteken op oudejaarsavond in Zelzate. Geluidsarm vuurwerk is echter wel toegelaten.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Hellende gevel, verborgen stookolietank en rottende balk zorgen voor vertraging van restauratie oude gemeentehuis: “Mikken op het voorjaar van 2024"
  PREMIUM
  Assenede

  Hellende gevel, verborgen stookolie­tank en rottende balk zorgen voor vertraging van restaura­tie oude gemeente­huis: “Mikken op het voorjaar van 2024"

  In 2023 mag elke Asseneedse deelgemeente zich aan één groot project verwachten. In Boekhoute transformeert men de kerk in een kinderopvang en ontmoetingsruimte, in Bassevelde wordt het voetbalcomplex een sport- en recreatiesite en in Oosteeklo zijn grote rioleringswerken op komst. In Assenede staat de langverwachte restauratie van het oude gemeentehuis op de planning, maar onvoorziene complicaties zorgen voor vertraging. “We mikken daarom op het voorjaar van 2024.”