Volledig scherm
© Photo News

De coronacijfers in Zelzate van maandag 12 oktober

 1. Geen Zesdaagse, code rood bij UGent, maar studentenvereniging mag volgende week wel 4 dagen feesten in ’t Kuipke: “Coronaproof dossier”
  Gent

  Geen Zesdaagse, code rood bij UGent, maar studenten­ver­e­ni­ging mag volgende week wel 4 dagen feesten in ’t Kuipke: “Corona­proof dos­sier”

  Elke avond feest in ‘t Kuipke, en dat vier dagen lang, voor en door studenten: gezien de strikte coronamaatregelen die momenteel van kracht zijn én de code rood die de UGent heeft ingevoerd, lijkt zoiets onmogelijk. En toch heeft studentenvereniging VEK er voor volgende week toestemming voor. “Hun dossier toont dat ze rekening houden met alle geldende maatregelen, dus hebben ze positief advies gekregen", stelt de burgemeester
 2. Huisvestingsmaatschappij die aan wieg staat van Klein Rusland viert vandaag 100ste verjaardag: “Het begon allemaal met een Russische generaal en een Servische prinses”
  PREMIUM
  Zelzate

  Huisves­tings­maat­schap­pij die aan wieg staat van Klein Rusland viert vandaag 100ste verjaardag: “Het begon allemaal met een Russische generaal en een Servische prinses”

  De cvba Wonen viert vandaag zijn 100ste verjaardag. De huisvestingsmaatschappij werd honderd jaar geleden opgericht als La société Coopérative locale des Habitations a bon marché de Selsaete en ligt aan de basis van Klein Rusland, één van de oudste en bekendste sociale woonwijken van het land. Anno 2020 is de maatschappij ook mogelijk de redding van de wijk, die door de uitbreiding van de Gentse haven dreigt te verdwijnen. Zo wordt begin november een plan voorgesteld om de bekende volkswijk te redden.
 1. Gentse Zesdaagse gaat niet door: “Een coronaproof editie zou alle charme wegnemen”
  Gent

  Gentse Zesdaagse gaat niet door: “Een corona­proof editie zou alle charme wegnemen”

  Helemaal onverwacht is het niet, maar de organisatoren en de stad hebben zonet beslist dat de Zesdaagse dit jaar niet doorgaat. Dat wielerfestijn coronaproof organiseren is quasi onmogelijk, en mocht dat toch gebeuren, zou dat alle charme van het evenement wegnemen. Bovendien is het ook niet mogelijk om een aantrekkelijk deelnemersveld samen te stellen als er geen buitenlandse renners kunnen komen.