Het buurtcomité van Debbautshoek.
Volledig scherm
Het buurtcomité van Debbautshoek. © Kristof Vereecke

Buurtcomité Debbautshoek gooit de handdoek: “Corona heeft het er niet makkelijker op gemaakt”

ZelzateHet buurtcomité van Debbautshoek gooit de handdoek. “Corona heeft het er niet makkelijker op gemaakt”, zegt Tijs De Wulf.

 1. MIJN DORP. Joris Laroy, sterkhouder van comité ‘800 jaar Sleidinge’: “Het klinkt misschien een beetje morbide, maar ik ga heel graag naar het kerkhof hier”
  PREMIUM

  MIJN DORP. Joris Laroy, sterkhou­der van comité ‘800 jaar Sleidinge’: “Het klinkt misschien een beetje morbide, maar ik ga heel graag naar het kerkhof hier”

  Is er iemand die Sleidinge beter kent dan Joris Laroy? De NMBS-werknemer die al zijn hele leven in de Evergemse plattelandsgemeente woont, zette zich als Chiroleider al in voor het verenigingsleven en werd in 2000 voorzitter en vernieuwer van de Sleinse Filmklub. In 2007 richtte hij met wijlen Joris De Wildeman het Sleidings Audiovisueel Archief op en dit jaar is hij de trekker van ‘800 jaar Sleidinge’. “Ik bewonder mensen die niet bij de pakken blijven zitten en iets opbouwen in ons mooie dorp.”
 2. “Waarom wij als er andere kandidaten zijn?”: infovergadering en optreden minister van Justitie over komst detentiehuis maken weinig indruk op Zelzate
  PREMIUM
  Zelzate

  “Waarom wij als er andere kandidaten zijn?”: infoverga­de­ring en optreden minister van Justitie over komst detentie­huis maken weinig indruk op Zelzate

  Minister Van Quickenborne wil binnen anderhalf jaar een detentiehuis inrichten in Zelzate en dat is allesbehalve naar de zin van inwoners en het lokaal bestuur. Dat werd donderdagavond nogmaals onderstreept door een protest van enkele buurtbewoners voorafgaand aan de infovergadering van FOD Justitie in De Kring. Het antwoord van Zelzate was duidelijk: “Heroverweeg uw keuze en maak uw huiswerk opnieuw. Hier is geen draagvlak.”