Jonas Wielandt en vrijwilliger Wesley De Witte brachten de tamme gans naar het VOC in Merelbeke.
Volledig scherm
Jonas Wielandt en vrijwilliger Wesley De Witte brachten de tamme gans naar het VOC in Merelbeke. © Kristof Vereecke

Buurtbewoners en dierenliefhebbers in de bres voor zieke gans aan visvijver

Een aantal buurtbewoners en vrijwilligers van de diervriendelijke vzw Give it Back hebben één van de bekende witte ganzen uit het Zelzaatse gemeentepark van een voortijdige dood gered.

0 reacties

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Lisa (21) ontwaakt uit coma na zware botsing en mag ziekenhuis verlaten: “Ik weet niets meer van het ongeluk”
  PREMIUM
  Zelzate

  Lisa (21) ontwaakt uit coma na zware botsing en mag ziekenhuis verlaten: “Ik weet niets meer van het ongeluk”

  Langs de Assenedesteenweg in Zelzate gebeurde op 21 maart een zwaar verkeersongeluk. Een wagen met daarin een jong koppel vloog uit de bocht en kwam in de woning van Sandra en Andy terecht. De twee jonge twintigers vochten lange tijd voor hun leven en belandden zelfs even in coma. Jonas (24), de bestuurder, is al een tijdje thuis, voor Lisa (21) kwam deze week het goede nieuws dat ze het ziekenhuis mag verlaten.
 3. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee