Andy Standaert en Steven Matthijs aan de buurtwegel tussen de Krekelmuyter en de Tweede Gidsenlaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Andy Standaert en Steven Matthijs aan de buurtwegel tussen de Krekelmuyter en de Tweede Gidsenlaan. © Kristof Vereecke

Buurtbewoners dienen bezwaar in tegen bouw sociale woonblokken tussen Krekelmuyter en Tweede Gidsenlaan: “Een bestaande buurtweg schaf je niet zomaar af”

ZelzateSociale huisvestingsmaatschappij cvba wonen wil volgend jaar twee nagelnieuwe woonblokken realiseren op een stuk braakliggend terrein tussen de Krekelmuyter en de Tweede Gidsenlaan. Dat is evenwel niet naar de zin van de buurtbewoners die daarmee een stuk open ruimte en een veel gebruikte buurtweg zien verdwijnen.

  1. ZAAK JESPERS. Onderzoeksrechter ‘Le Beau Guy’ voor assisen wegens moord. “Ik wil namen noemen, maar ik waarschuw u: het zal erg zijn”
    PREMIUM
    GENT

    ZAAK JESPERS. Onderzoeks­rech­ter ‘Le Beau Guy’ voor assisen wegens moord. “Ik wil namen noemen, maar ik waarschuw u: het zal erg zijn”

    “Twintig jaar dwangarbeid”. Met dat verdict zette de jury op 28 januari 1978 in Gent een punt achter een assisenproces dat de Belgische justitie op haar grondvesten deed daveren. Voor het eerst in de geschiedenis moest een onderzoeksrechter zelf voor het hof van assisen verschijnen voor moord en moordpoging op zijn vrouw. Het werd ‘een proces van de eeuw’, met alle bekende advocaten uit die tijd, de BRT die voor het eerst liveverslag deed vanop assisen... Maar iedereen bleef achter met het gevoel: hier is de waarheid niet verteld. Durfde Guy Jespers die niet uit te spreken? Reconstructie van een unieke en vooral raadselachtige rechtszaak.