Een blik op de rustige en groene Camille Leynlaan. Waar het groene scherm staat, komt een wijk met 200 nieuwe woningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een blik op de rustige en groene Camille Leynlaan. Waar het groene scherm staat, komt een wijk met 200 nieuwe woningen. © Kristof Vereecke

Buurt maakt zich zorgen over nieuwe verkaveling Verbroederingslaan: “200 extra woningen zijn het einde van onze rust”

ZelzateDe buurt rond Verbroederingslaan, Cesenaticolaan en Camille Leynlaan maakt zich zorgen over een nieuwe verkaveling die Groep Huyzentruyt wil realiseren op de huidige voetbalterreinen. Meer dan veertig inwoners dienden al een bezwaarschrift in omdat ze vrezen dat ze naast een pak groen ook hun rust zullen verliezen met de bouw van 200 nieuwe huizen. De gemeente probeert te sussen: “We gaan voor een gevarieerde wijk met veel ruimte voor groen en een centraal park.”

  1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
    Streamz

    Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

    Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.