Een beeld van de prachtige Canisvliet zonder windmolens. In de nabije toekomst zullen in de achtergrond twee gigantische windmolens opdoemen.
Volledig scherm
Een beeld van de prachtige Canisvliet zonder windmolens. In de nabije toekomst zullen in de achtergrond twee gigantische windmolens opdoemen. © RV

Bouw van windmolens naast Canisvliet roept vragen op: “Voldoende garanties ingebouwd dat er geen overlast mag zijn voor mens en natuur”

Oost-Vlaanderen zet het licht op groen voor de bouw van twee gigantische windturbines naast het natuurgebied Canisvliet. Ook de gemeente gaf eerder voorwaardelijk positief advies. Toch lijkt niet iedereen opgezet met de komst van de twee groene mastodonten. Oppositieraadslid Martin Acke (N-VA) wil de meerderheid interpelleren en eerder werden ook al negen bezwaarschriften ingediend. Volgens schepen van Milieu Steven De Vuyst (PVDA) gaat het om een moeilijke beslissing, maar zijn er voldoende voorwaarden opgelegd om te garanderen dat de windmolens geen overlast creëren voor zowel mens als natuur.

 1. Eerste medewerkers UZ Gent krijgen vandaag hun prik: “We wachten niet langer, we willen onze medewerkers in de frontlijn beschermen”
  Gent

  Eerste medewer­kers UZ Gent krijgen vandaag hun prik: “We wachten niet langer, we willen onze medewer­kers in de frontlijn beschermen”

  Wat eigenlijk voor zaterdagochtend gepland stond, zal nu op maandagochtend plaatsvinden: de eerste verpleegkundigen en artsen van het UZ Gent zullen hun Covid-19-vaccin toegediend krijgen. Nochtans is er nog geen groen licht van het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Maar er ligt een grote hoeveelheid vaccins in onze diepvries te wachten. We hebben geen tijd te verliezen.”
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 3. 1 jaar LEZ in cijfers: 79.163 boetes uitgeschreven, 33.363 weer geannuleerd, slechts 2,56 van de 6,87 miljoen euro aan boetes geïnd
  Gent

  1 jaar LEZ in cijfers: 79.163 boetes uitgeschre­ven, 33.363 weer geannu­leerd, slechts 2,56 van de 6,87 miljoen euro aan boetes geïnd

  Over de Lage Emissie Zone zal de discussie in Gent nooit stoppen, maar soms zijn er wel objectieve feiten waar niks tegenin te brengen is. De cijfers bijvoorbeeld, die Johan Deckmyn (VB) opvroeg bij bevoegd schepen Tine Heyse (Groen). Daaruit blijkt dat voor liefst 6.870.000 euro aan boetes is uitgeschreven, waarvan nog maar 2.560.000 euro effectief in de stadskas belandde.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre