Blues, vuurwerk en familiefun op zomerkermis

ZELZATEVan 12 tot en met 21 augustus is de Grote Markt en omgeving het decor van de jaarlijkse zomerkermis. Op het programma dit jaar: vuurwerk, veel bluesmuziek en fun voor de hele familie.

 1. Eerste Vlaamse tiener Yente Thomas (17) heeft coronavaccin gekregen: “Eerst stress, nu enorm opgelucht”
  PREMIUM
  Wachtebeke/Ertvelde

  Eerste Vlaamse tiener Yente Thomas (17) heeft coronavac­cin gekregen: “Eerst stress, nu enorm opgelucht”

  In het woonzorgcentrum De Mey in Wachtebeke is de eerste tiener van Vlaanderen gevaccineerd. Die eer is weggelegd voor Yente Thomas (17) uit Ertvelde. Als rusthuismedewerker in het weekend en in schoolvakanties kreeg Yente samen met 74 andere medewerkers donderdagvoormiddag een inspuiting. “Ik doe het voor de bewoners. Zij verdienen een knuffel”, klinkt het bij de tiener.
 2. Na jong voetballertje wordt ook 8-jarig meisje benaderd door kinderlokker in Wachtebeke
  Wachtebeke

  Na jong voetballer­tje wordt ook 8-jarig meisje benaderd door kinderlok­ker in Wachtebeke

  Nadat maandagavond omstreeks 17 uur een spelertje van SK Wachtebeke aangesproken was door een onbekende man in een zwarte wagen, werd er een tweede klacht ingediend. Een man, nog onduidelijk of het om dezelfde gaat, sprak een 8-jarig meisje aan in de buurt van basisschool Sint-Laurens in Wachtebeke. De politie is een onderzoek gestart en bekijkt of het beide gevallen kan linken. Intussen heeft de school haar leerlingen gevraagd om voorzichtig te zijn.
 3. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld