Het pand van Blokker aan de Grote Markt in Zelzate gaat binnenkort tegen de vlakte.
Volledig scherm
Het pand van Blokker aan de Grote Markt in Zelzate gaat binnenkort tegen de vlakte. © Pascal Meyvaert

Blokker binnenkort tegen de vlakte voor bouw nieuwbouwappartementen

ZelzateHet voormalige winkelpand van Blokker op de Grote Markt in Zelzate maakt binnenkort meer dan waarschijnlijk plaats voor een woonblok met winkelruimte en zes nieuwbouwappartementen. Strak Bouw diende daarvoor een vergunning in.

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Minister Van Quickenborne wil niet afwijken van detentiehuis in Zelzate: “Heb lef om over uw schaduw te stappen en dingen te veranderen”
  PREMIUM
  Zelzate

  Minister Van Quickenbor­ne wil niet afwijken van detentie­huis in Zelzate: “Heb lef om over uw schaduw te stappen en dingen te veranderen”

  Als het van minister Van Quickenborne afhangt staat er binnen anderhalf jaar een detentiehuis in Zelzate. Schepen en federaal parlementslid Steven De Vuyst (PVDA) haalde op de commissie justitie verschillende argumenten aan waarom een detentiehuis in de kanaalgemeente geen goed idee is, maar kon op weinig begrip rekenen. “Draagvlak wordt gecreëerd door moeilijke dingen ook af en toe te beslissen.”
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Waar kan je nog zwemmen in Meetjesland? Zwembad Eeklo tijdelijk dicht, Maldegem sluit volgend jaar voor grote werken, Evergem bouwt nieuw
  PREMIUM
  Maldegem/Eeklo/Evergem

  Waar kan je nog zwemmen in Meetjes­land? Zwembad Eeklo tijdelijk dicht, Maldegem sluit volgend jaar voor grote werken, Evergem bouwt nieuw

  Zwemmers krijgen het moeilijk in het Meetjesland. Het zwembad van Eeklo sluit op 1 december voor maanden de deuren. Ook het zwembad van Maldegem moet volgend jaar voor zowat vier maanden dicht. In Evergem is dan weer de bouw van een nieuw zwembad gestart, en sluit het oude volgende zomer. Waar kunnen zwemmers nog terecht?