Klant Antonia Van Styvendael zette Patricia De Decker letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Klant Antonia Van Styvendael zette Patricia De Decker letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes. © Kristof Vereecke

“Bankautomaat, postpunt, kranten- en bloemenwinkel, luisterend oor… niets is Patricia te veel”: klanten zetten winkeluitbaatster in de bloemetjes

Zelzate“Patricia, geef mij eens 70 euro”. Zelzate-West heeft al jaren geen bankautomaat en geen postkantoor meer, maar dankzij krantenwinkeluitbaatster Patricia De Decker hoeven klanten toch niet de brug over naar het centrum om hun zaken te regelen. “Patricia is het hart van deze wijk.”

 1. Kevers en Bentleys: “Mijn liefde voor Gent is enigszins te vergelijken met mijn affectie voor de kever”
  Gent

  Kevers en Bentleys: “Mijn liefde voor Gent is enigszins te vergelij­ken met mijn affectie voor de kever”

  De mooiste auto allertijden is voor mij de VW-kever. Dat krappe vehikeltje wordt al een halve eeuwigheid niet meer geproduceerd, dus ik mag het met een gerust hart bejubelen zonder dat u me ervan verdenkt gesponsord te worden. Het geluid van de kever doet nog steeds hoofden draaien, zijn markante lijn doet nog steeds harten smelten, diegene die hem bezit wordt overal getrakteerd op jaloerse blikken. De VW-kever is in zijn unieke zelve dé auto waarmee je wilt gezien worden… zolang je hem niet begint te vergelijken met de meest luxueuze Bentley natuurlijk. Mijn liefde voor Gent is enigszins te vergelijken met mijn affectie voor de kever. Ik weet dat er hier en daar wat rammelt, maar ik blijf vallen voor dat originele, dat anders-dan-de-rest. De naam Gent doet de harten van alle toekomstige studenten sneller slaan, van heinde en verre komen reizigers zich vergapen aan onze schitterende monumenten, wij Gentenaars worden getrakteerd op jaloerse blikken. Gent is dé stad waar je naartoe wilt… zolang je het maar niet met Parijs en Londen begint te vergelijken natuurlijk. Laat dat nu net zijn wat Toerisme Vlaanderen doet in haar nieuwe campagne om de Vlaamse kunststeden weer op de toeristische kaart te zetten. Voor mij en alle Gentenaars is en blijft onze stad de allermooiste ter wereld, zonder concurrentie, maar we mogen niet al te naïef zijn. In Parijs kan je met gemak een week van de ene naar de andere bezienswaardigheid lopen zonder 2 keer op dezelfde plaats te belanden. Doe daar voor Londen nog een dag of 2 bij. Beide metropolen bestuurden om beurten de hele wereld, wat ze tot op vandaag een ongekende kosmopolitische rijkdom opleverde. Met zulke steden moeten we ons niet proberen meten. Laat onze stad maar de gepimpte, verleidelijke oldtimer zijn waar iedereen voor smelt.
 1. In Gent opent zaterdag 75% van de horecazaken, en dat is veel meer dan in de rest van Vlaanderen: “Alles gedaan om mensen te motiveren”
  PREMIUM
  Gent

  In Gent opent zaterdag 75% van de horecaza­ken, en dat is veel meer dan in de rest van Vlaanderen: “Alles gedaan om mensen te motiveren”

  Als het weer meezit, dan wordt Gent zaterdag meteen weer de meest levendige stad van Vlaanderen. In onze stad opent maar liefst 75% van de horecazaken, ook al is dat met enkel een terras. In de rest van Vlaanderen is dat gemiddeld 50%. “We hebben uitgelegd dat het volk het echt nodig heeft om terug op café of op restaurant te gaan.”
 2. Op de Grote Markt tellen ze de dagen af naar 8 mei: “In gesprek met gemeente om terrassen uit te breiden op middenplein van onze markt”
  PREMIUM
  Zelzate

  Op de Grote Markt tellen ze de dagen af naar 8 mei: “In gesprek met gemeente om terrassen uit te breiden op midden­plein van onze markt”

  Op de Grote Markt tellen de cafébazen de dagen af naar 8 mei. “Het heeft lang genoegd geduurd allemaal”, zegt Bjorn Geirnaert van café Bristol, al decennia één van de vaste waarden. “Uiteraard voor onze boterham, maar ook voor het sociale aspect. Dat het maar snel zaterdagochtend 9 uur is. Dat eerste koffietje serveren, die eerste pint tappen…dat gaat zo keihard deugd doen.”
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”