Burgers lieten al meermaals hun ongenoegen blijken over de huidige plannen voor de omvorming van de R4-Oost in Zelzate.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgers lieten al meermaals hun ongenoegen blijken over de huidige plannen voor de omvorming van de R4-Oost in Zelzate. © Kristof Vereecke

Acht buurtwegen dreigen omvorming R4-Oost (tijdelijk) op de helling te zetten: “Het afschaffen van een buurtweg moet het algemeen belang dienen, dat kan je in dit geval bezwaarlijk stellen”

ZelzateMaandag buigt de gemeenteraad zich over de afschaffing van acht buurtwegen. Die lopen gedeeltelijk door het toekomstige tracé van de R4-Oost. Zonder het afschaffen van de buurtwegen kan Vlaanderen in principe niet starten met de omvorming van de R4-Oost. De meerderheid van de gemeenteraad lijkt echter niet echt geneigd de buurtwegen af te schaffen, waardoor de huidige plannen en timing van de omvorming van de R4-Oost serieus op de helling komen te staan.

  1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
    Jobat

    Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

    Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?