De gemeentelijke opzichters bij de gemeentelijke visvijver en een vrachtwagen vol verse vis.
Volledig scherm
De gemeentelijke opzichters bij de gemeentelijke visvijver en een vrachtwagen vol verse vis. © RV

500 kilogram verse vis op gemeentelijke visvijver

ZelzateEr zit vijfhonderd kilogram verse vis in de gemeentelijk visvijver naast het gemeentehuis. Volgens de gemeentelijke sportdienst was 2020 trouwens een topjaar voor de Zelzaatse visvijver.

 1. Meeste voetbalclubs in Meetjesland lijken de coronacrisis te overleven: “Clubs die boven hun stand leefden, krijgen het nu moeilijk”
  PREMIUM
  Maldegem/Zelzate/Vinderhoute/Zulte

  Meeste voetbal­clubs in Meetjes­land lijken de coronacri­sis te overleven: “Clubs die boven hun stand leefden, krijgen het nu moeilijk”

  Het doek over het amateurvoetbal dit seizoen is gevallen, ook in het Meetjesland. Geen competitiewedstrijden worden nog afgewerkt, geen nagekaart meer in de kantine achteraf. Maar hoe reageren de clubs in de regio op dat verdict? En kunnen zij het hoofd nog boven water houden? “Het is afwachten of de sponsors volgend jaar blijven volgen”, klinkt het bij onder andere KSK Maldegem.
 2. Gentse Chantal verliest trouwring in 260 hectare groot bos en post online oproep, eerlijke vinder daagt al na 25 minuten op
  Wachtebeke/Moerbeke-Waas

  Gentse Chantal verliest trouwring in 260 hectare groot bos en post online oproep, eerlijke vinder daagt al na 25 minuten op

  Opmerkelijk Facebookverhaal vandaag: de Gentse Chantal V. ging deze middag wandelen in het 260 hectare groot Heidebos tussen Moerbeke en Wachtebeke. Ze verloor daarbij haar trouwring. Onder de noemer ‘je weet maar nooit’ en ‘wie zoekt, die vindt’ plaatste ze een berichtje in de Facebookgroep ‘Ge zijt van Wabeke als…’ Daar diende de eerlijke vinder zich al na minder dan een half uur aan.
 1. “Sluit de scholen nu en geef les in de zomer”: Gentse schooldirecteur heeft het gehad met ‘het opofferen van leerkrachten’
  Gent
  219

  “Sluit de scholen nu en geef les in de zomer”: Gentse schooldi­rec­teur heeft het gehad met ‘het opofferen van leerkrach­ten’

  “Ja, de scholen zijn de motor van de pandemie. Mag dat nu eindelijk gezegd worden? Hoe wij moeten werken, dat is niet veilig. Er is maar één oplossing. Sluit de scholen, nú. En haal die lesweken in in de zomervakantie.” Het lijkt een wanhoopskreet, maar directeur Gwen Moerman is boos, razend bijna. “Het gaat steeds over het belang van de kinderen, maar de leerkrachten dan? Wij zijn kanonnenvlees, en de overheid doet niks voor ónze veiligheid.”
 1. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken

 2. Voetganger kan slippende wagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan slippende wagen maar net ontwijken