Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © vtm-nieuws

17 nieuwe coronabesmettingen bij psychiatrisch centrum Sint-Jan Baptist, speciale corona-afdeling geopend

17 personen bij psychiatrisch centrum Sint-Jan Baptist in Zelzate testten positief op corona. Het psychiatrisch centrum opende vandaag een speciale quarantaineafdeling.

 1. Het unieke verhaal van Paula Willems, de vrouw die wielrennen op de kaart zette: “Snelste meisje van de wijk dat op rollen leerde rijden en in 1931 Belgisch kampioen werd”
  PREMIUM
  REGIO

  Het unieke verhaal van Paula Willems, de vrouw die wielrennen op de kaart zette: “Snelste meisje van de wijk dat op rollen leerde rijden en in 1931 Belgisch kampioen werd”

  Jolien D’hoore, Lotte Kopecky… het zijn namen die elke wielerliefhebber als muziek in de oren klinken. Er waren echter tijden dat vrouwen op de fiets minder weerklank kregen. Ze reden hun wedstrijden in lange broek omdat blote knieën als onzedig werden beschouwd. Paula Willems was één van die pioniers. In haar thuisgemeente Zelzate -waar ze binnenkort een eigen straat krijgt- werd ze aanvankelijk als een zonderlinge bekeken, maar al snel kreeg ze de steun van internationaal baankampioen Omer De Bruycker. Die leerde haar op rollen rijden. De rest was een tot voor kort onbekende geschiedenis.
 1. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers

 2. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den