Schepen Lootens, voorzitter Zeycan Köse, burgemeester Knop en directeur Leven en Welzijn Justine Helaers.
Volledig scherm
Schepen Lootens, voorzitter Zeycan Köse, burgemeester Knop en directeur Leven en Welzijn Justine Helaers. © Yannick De Spiegeleir

Zele roept Kansenplatform in het leven: “Maximale kansen bieden aan kinderen en jongeren”

ZeleDe gemeente Zele roept een Kansenplatform in het leven. “Zo willen we tegemoet komen aan de versnippering in het aanbod aan sociale dienstverlening, hulpverlening en welzijnsorganisaties”, zegt schepen voor Gelijke Kansen Tineke Lootens (CD&V). Kersvers voorzitter is Zeycan Köse (32).

 1. Ouderwerking gemeenteschool De Kleine Schuit vraagt om mogelijke overnamegesprekken on hold te zetten
  Uitbergen

  Ouderwer­king gemeente­school De Kleine Schuit vraagt om mogelijke overnamege­sprek­ken on hold te zetten

  De schoolraad van de gemeentelijke basisschool ‘De Kleine Schuit’ vraagt aan het gemeentebestuur om de mogelijke overnamegesprekken on hold te zetten tot er meer duidelijkheid is over wat de plannen zijn. De bal ging aan het rollen nadat er op de laatste gemeenteraad duidelijk werd dat de gemeente er aan denkt om de school te verkopen. Vrijdag staat er een extra gemeenteraad gepland over de heisa rond de overname.
 2. Heilig-Hartschool sluit deuren door corona-uitbraak: afstandsonderwijs voor bijna 500 leerlingen
  PREMIUM
  Sint-Gillis-Dendermonde

  Hei­lig-Hartschool sluit deuren door corona-uit­braak: afstandson­der­wijs voor bijna 500 leerlingen

  In Sint-Gillis-Dendermonde zitten deze week, vlak voor de start van de herstvakantie bijna 500 kinderen en kleuters thuis voor afstandsonderwijs. De Heilig-Hartschool, zowel de hoofdvestiging als wijkafdelingen, moest immers de deuren sluiten na een corona-uitbraak. “Geen makkelijke beslissing, maar we hopen zo de verspreiding van besmettingen een halt te roepen”, klinkt het.