Illustratiefoto digitaal lezen
Volledig scherm
Illustratiefoto digitaal lezen © Geert De Rycke

Zeelse bibliotheek geselecteerd voor digitaal leesproject

ZeleDe Zeelse bibliotheek is, samen met 5 andere bibliotheken (Brugge, Wetteren, Heers, Genk en Westerlo) geselecteerd voor een pilootproject van Cultuurconnect rond digitaal lezen bij kinderen. Daarbij worden e-boeken ter beschikking gesteld voor kinderen om hen kennis te laten maken met digitaal lezen.

 1. Verhuisbedrijven niet opgezet met nieuwe regels voor autovrij gebied: “Moeten onze mensen plots ‘s nachts werken?”
  PREMIUM
  Gent

  Verhuisbe­drij­ven niet opgezet met nieuwe regels voor autovrij gebied: “Moeten onze mensen plots ‘s nachts werken?”

  Wie in Gent in de autovrije zone woont en wil verhuizen met een verhuisdienst, zal dat binnenkort voor 11 uur of na 18 uur moeten doen. Door enkele nieuwe regels krijgen verhuisbedrijven geen jaarvergunningen meer. De Stad Gent reikt een oplossing aan, maar die is volgens de sector “onwerkbaar”. “Meneer Watteeuw mag hier gerust onze planning eens komen maken”, klinkt het bij verhuisbedrijf De Borger.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.