Voor ouders die niet digitaal uitgerust zijn, kan er met de brugfiguren Elke en Tessa een individuele afspraak worden gemaakt.
Volledig scherm
Voor ouders die niet digitaal uitgerust zijn, kan er met de brugfiguren Elke en Tessa een individuele afspraak worden gemaakt. © Geert De Rycke

Zeelse basisscholen organiseren samen digitale opendeurdag

ZeleAlle ouders met kinderen geboren in 2019 kiezen nu een kleuterschool. Dit is sowieso geen gemakkelijke keuze, maar corona maakt het ouders extra moeilijk. De geplande fysieke opendeurdagen kunnen niet doorgaan, maar de scholen in Zele gaan creatief aan de slag en voorzien een digitaal alternatief.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Café-uitbater en carnavalist in hart en nieren Nico maakt en verkoopt tekening: “Op deze manier heb ik toch wat inkomsten nu zaak gesloten is en laat ik mijn carnavalshart spreken”
  Hamme

  Café-uitbater en carnava­list in hart en nieren Nico maakt en verkoopt tekening: “Op deze manier heb ik toch wat inkomsten nu zaak gesloten is en laat ik mijn carnavals­hart spreken”

  Nico Van Puyenbroeck, uitbater van café Rico’s in de Stationsstraat in Hamme, zit met de handen in het haar. De uitbater vindt het bijzonder jammer dat zijn zaak nog steeds niet open mag. Daarnaast is hij ook een carnavalist in hart en nieren en moet hij, na een operatie en lange revalidatie in 2019, al voor de derde keer carnaval missen. “Om mijn carnavalshart toch te laten spreken en zo wat inkomsten te kunnen krijgen, maakte ik een tekening rond carnaval om te verkopen”, vertelt Nico.
 1. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg