20220115-Zele-© Foto Geert De Rycke
Sportgala Zele
Foto: 'Sportgala on tour Zele' Koen van Erdeghem, Europees kampioen Cross Kyan Goossens, vader Kurt Goossens en schepen van Sport Francis De Donder
Volledig scherm
20220115-Zele-© Foto Geert De Rycke Sportgala Zele Foto: 'Sportgala on tour Zele' Koen van Erdeghem, Europees kampioen Cross Kyan Goossens, vader Kurt Goossens en schepen van Sport Francis De Donder © Geert De Rycke

Zeels Sportgala gaat coronaproof ‘on tour’: “Trofeeën aan huis bezorgd”

ZeleVoor het tweede jaar op rij kon het Sportgala in Zele door corona niet in zijn traditionele vorm plaatsvinden. “Dit jaar kozen we ervoor om de trofeeën te overhandigen aan huis bij de laureaten”, zegt schepen van Sport Francis De Donder (Leefbaarder Zele).

 1. Nog 6 dagen tot de Ros Beiaardommegang. Walter De Smet kruipt in rol Kalleke Step: “Als eerste op uitzinnige Grote Markt en dan staat haar op mijn armen recht”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Nog 6 dagen tot de Ros Beiaardom­me­gang. Walter De Smet kruipt in rol Kalleke Step: “Als eerste op uitzinnige Grote Markt en dan staat haar op mijn armen recht”

  Geen Ros Beiaard zonder Kalleke Step, de vrolijke nar die voor het Dendermondse Peirt huppelt. Voor de derde keer op rij is die taak weggelegd voor Walter De Smet (64). En het is meteen ook zijn laatste. “Urenlang volhouden tot het einde? Dat is doseren en geen al té gekke toeren uithalen”, zegt hij.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 3. Van Ohne tot Tarra: Met deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van Ohne tot Tarra: Met deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plastic­vrij

  Mei Plasticvrij is een campagne waarbij je wordt aangespoord om heel de maand mei zo weinig mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Door je eigen afvalberg te verkleinen draag je je steentje bij aan het milieu. Om je extra te motiveren zochten wij 9 leuke zaken in Oost-Vlaanderen voor je op die zich bewust zijn van de afvalproblematiek. Van Ohne in Aalst tot Tarra in Dendermonde: Met deze 10 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij.