Archiefbeeld van de site Vanhassels in Zele.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de site Vanhassels in Zele. © Foto De Rycke

Woon- en zorgproject en huurwoningen op voormalige site Vanhassels in Zele

ZeleDe Vlaamse Regering heeft op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) de wijziging van de plannen voor de herontwikkeling van de voormalige site van confectiebedrijf Vanhassels in Zele goedgekeurd. Op de site komt er ruimte voor een 18-tal units voor mensen met een zorgvraag, 15 huurwoningen en extra groen.

 1. Miss paling uit Appels krijgt na 60 jaar afwezigheid nieuw leven dankzij Rosse Buurten: “Reuzin volledig opnieuw gemaakt”
  Appels

  Miss paling uit Appels krijgt na 60 jaar afwezig­heid nieuw leven dankzij Rosse Buurten: “Reuzin volledig opnieuw gemaakt”

  Tijdens de Appelse feesten op 8 augustus mogen de inwoners rekenen op een terugkomst van een heel oude bekende. Reuzin Miss paling zal er opnieuw haar intrede maken nadat Gert Peleman de reus in een kleedje van de 21ste eeuw heeft gestoken. De reuzin was in de jaren 40 elk jaar aanwezig in Appels, maar verdween toen op een zolder. “We zijn blij dat we nu de reuzin weer kunnen laten meelopen", vertelt Sofie Van Limbergen van Sint-Cecilia Appels.
 2. “Samen met Maurice was ze jarenlang bezielster van Kovekenskermis”: Heirbrug neemt afscheid van Francine Samson

  “Samen met Maurice was ze jarenlang bezielster van Kovekens­ker­mis”: Heirbrug neemt afscheid van Francine Samson

  Francine Samson (99) is niet meer. Ze woonde al jaren in woonzorgcentrum Ter Engelen, maar in de Lokerse Heirbrugwijk blijft ze voor altijd ‘wereldberoemd’. Samen met wijlen haar man Maurice Baeté vormde ze jarenlang de drijvende tandem achter Kovekenskermis en haar bekende reuzenstoet. “Francine was en blijft van de Heirbrug”, aldus haar doopkind Jean-Pierre Dubois. Een portret van een kranige Heirbruggenaar.