Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Wel een schot, maar geen veroordeling voor vermeende schutter: gebrek aan bewijs volgens rechtbank

ZeleL.F. uit regio Antwerpen was door het parket van Dendermonde dan wel voor de rechter gebracht als de vermeende schutter op een parking in Zele, hij is vrijgesproken door de Dendermondse rechter. Al waren de feiten “hallucinant”, er is volgens de rechtbank geen afdoende bewijs dat het F. was die het schot loste.

 1. Beklaagde na 22 jaar druggebruik tegen politierechter Peter D’Hondt: “U hebt mij doen inzien dat ik moest stoppen”
  Dendermonde

  Beklaagde na 22 jaar drugge­bruik tegen politie­rech­ter Peter D’Hondt: “U hebt mij doen inzien dat ik moest stoppen”

  Een beklaagde uit het Antwerpse stond vrijdagochtend terecht voor politierechter Peter D’Hondt nadat hij onder invloed van drugs uit het verkeer werd gehaald. De man gebruikte al 22 jaar drugs, maar legde nu een goede test af bij de dokter waardoor hij niet rijongeschikt is verklaard. “Ik ben blij dat ik u dit inzicht heb gegeven", aldus politierechter D’Hondt.
 2. INTERVIEW. Tom (48) heeft acht autogarages onder zijn hoede: “Ik heb nog steeds de eerste editie van Autogids uit 1979 in mijn nachtkastje liggen”
  PREMIUM
  Sint-Martens-Latem/Gent/Deinze

  INTERVIEW. Tom (48) heeft acht autogara­ges onder zijn hoede: “Ik heb nog steeds de eerste editie van Autogids uit 1979 in mijn nachtkast­je liggen”

  Gepassioneerd door auto’s. Dat is het minste wat je kan zeggen van Tom De Bruyckere (48). De ondernemer uit Sint-Martens-Latem breidde zijn ACG-groep — bekend van Volvo, Maserati en Polestar — uit met Jaguar en Land Rover van Garage Vernaeve uit Merelbeke. Maar wie is de man die als kind al garagist wou worden en nu acht garages met in totaal 126 medewerkers leidt? Zijn favoriete auto doet alvast watertanden.