In deze woning werd de verdachte opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze woning werd de verdachte opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. © Koen Baten

“We beseffen dat Brian er niet meer is, maar we willen afscheid kunnen nemen”: familie hoopt dat doorbraak in onderzoek speurders snel naar lichaam leidt

Zele/Berlare/LokerenDe familie van Brian Borms is hoopvol, maar blijft ook realistisch bij de nieuwe ontwikkelingen van afgelopen week in het onderzoek naar de verdwijning van de 23-jarige. Brian verliet in mei 2017 zijn woning en keerde nooit meer terug. Sindsdien is hij spoorloos. Een verdachte heeft nu bekentenissen afgelegd waardoor de zaak na drie jaar (mogelijk) binnenkort opgehelderd zal worden. “We beseffen heel goed dat Brian dood is, maar we willen zijn lichaam vinden om alles te kunnen afsluiten”, zegt zijn nicht Kim Floryn. 

  1. 
Eerst vrijwilliger op spoed, nu keert Juf Thea (63) terug uit pensioen om school uit de nood te helpen: “Geen schrik voor corona als ik mondmasker op heb”
    PREMIUM
    Lokeren/Hansbeke

    Eerst vrijwilli­ger op spoed, nu keert Juf Thea (63) terug uit pensioen om school uit de nood te helpen: “Geen schrik voor corona als ik mondmasker op heb”

    Stilzitten staat niet in het woordenboek van Thea Walgraeve (63) uit Hansbeke. Twee jaar na haar afscheid keert ze tijdelijk terug uit pensioen om haar voormalige school De Springplank in Lokeren uit de nood te helpen na een vruchteloze zoektocht naar een vervangingsleerkracht. De voorbije maanden sprong ze ook al bij als vrijwilliger op de spoeddienst van AZ Maria Middelares in Gent. “Corona boezemt me geen angst in. Thuis zitten, is niks voor mij”, zegt de bezige bij.