De tweekoppige draak van de Zeelse brandweer vormt dit jaar de kers op de taart van de doortocht in Zele.
Volledig scherm
De tweekoppige draak van de Zeelse brandweer vormt dit jaar de kers op de taart van de doortocht in Zele. © Geert De Rycke

VIDEO. Doortocht Roparun zet Zele in vuur en vlam: “Aalst heeft carnaval, wij hebben Roparun”

Het is dé dag waar de Zelenaars elk jaar opnieuw naar aftellen: de doortocht van de estafetteloop Roparun op Pinksteren. Voor de vijftiende editie luidde het thema ‘15 jaar vurig voor Zele’: een slogan die letterlijk en figuurlijk in daden werd omgezet. Van een vuurspuwende draak op het Fonteinhof tot het bakken van meer dan 500 wafels in de Durmenwijk.

  1. 
Fans Lokeren-Temse dromen van terugkeer Killian Overmeire na afscheid van profvoetbal: “Transfer naar Waasland-Beveren weigeren? Clubliefde van de bovenste plank”
    PREMIUM
    Lokeren

    Fans Lokeren-Tem­se dromen van terugkeer Killian Overmeire na afscheid van profvoet­bal: “Transfer naar Waas­land-Beveren weigeren? Clubliefde van de bovenste plank”

    In een interview met onze krant zet clubicoon Killian Overmeire de deur op een kier voor een terugkeer naar het Daknamstadion. Door een transfer naar de aartsrivalen van Waasland-Beveren te weigeren heeft het clubicoon zichzelf nog onsterfelijker gemaakt bij de fans van Lokeren-Temse. “Jammer dat zijn profcarrière op deze manier eindigt, maar het bestuur mag niet twijfelen. Daknam is Killian zijn tweede thuis”, klinkt het.