De tweekoppige draak van de Zeelse brandweer vormt dit jaar de kers op de taart van de doortocht in Zele.
Volledig scherm
De tweekoppige draak van de Zeelse brandweer vormt dit jaar de kers op de taart van de doortocht in Zele. © Geert De Rycke

VIDEO. Doortocht Roparun zet Zele in vuur en vlam: “Aalst heeft carnaval, wij hebben Roparun”

Het is dé dag waar de Zelenaars elk jaar opnieuw naar aftellen: de doortocht van de estafetteloop Roparun op Pinksteren. Voor de vijftiende editie luidde het thema ‘15 jaar vurig voor Zele’: een slogan die letterlijk en figuurlijk in daden werd omgezet. Van een vuurspuwende draak op het Fonteinhof tot het bakken van meer dan 500 wafels in de Durmenwijk.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas

 2. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud