De Thaise Nokkie (rechts) geeft kookles. "Waarom? Het is een manier van integratie", zegt ze.
Volledig scherm
De Thaise Nokkie (rechts) geeft kookles. "Waarom? Het is een manier van integratie", zegt ze. © Foto Geert De Rycke

Thaise geeft kookles om Nederlands bij te schaven

ZELEDe Thaise Nokkie heeft gisteren een workshop authentiek Thais koken gegeven in de toonzaal van keukenbouwer Kletz. "Waarom? Een manier van integratie."

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Geëngageerde jongeren trekken op bouwkamp naar Senegal: “Bouwen, mensen helpen en levens redden. Dit wordt het avontuur van ons leven”
  Dendermonde

  Geëngageer­de jongeren trekken op bouwkamp naar Senegal: “Bouwen, mensen helpen en levens redden. Dit wordt het avontuur van ons leven”

  Vijf Dendermondse jongeren, met gezamenlijke link aan het Oscar Romerocollege, vertrekken volgende week naar Senegal op bouwkamp. Met bezieler van het project, priester-leraar Johan Poppe, zullen ze er bouwen aan huisjes en een landbouwschool in een plaatselijk dorpje. Voor Poppe is het ondertussen de tiende keer dat hij met een groep geëngageerde jongeren naar daar trekt. “Telkens opnieuw is het een confrontatie met de harde realiteit, maar evengoed een onvergetelijk avontuur”, zegt die. Voor het project is een crowdfunding opgestart.