Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Roemeens dievenduo bij verstek veroordeeld voor celstraffen tot twee jaar

ZeleVoor de correctionele rechtbank van Dendermonde zijn twee dieven met de Roemeense nationaliteit bij verstek veroordeeld tot celstraffen van 30 maanden en twee jaar. Ze worden in verband gebracht met verschillende inbraken in Zele. 

 1. Hulpverleningszone Waasland laat bodemstalen nemen in alle brandweerkazernes. “Sinds vorig jaar geen oefeningen meer met fluorhoudend schuim”
  Waasland

  Hulpverle­nings­zo­ne Waasland laat bodemsta­len nemen in alle brandweer­ka­zer­nes. “Sinds vorig jaar geen oefeningen meer met fluorhou­dend schuim”

  De Hulpverleningszone Waasland heeft maandag opdracht gekregen om bodemstalen te laten nemen in alle brandweerkazernes en terreinen waar in het verleden schuimoefeningen plaatsvonden. Men wil weten of de schadelijke stof PFOS in de bodem is gedrongen. Voor Kruibeke kan dit mogelijk tot vertraging leiden voor de bouw van de nieuwe kazerne.
 2. Organisatoren van evenementen twijfelen niet langer: “Tijdens zomer nog voorzichtig, om er in september lap op te geven”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Organisato­ren van evenemen­ten twijfelen niet langer: “Tijdens zomer nog voorzich­tig, om er in september lap op te geven”

  Het wordt nog een voorzichtige zomer met beperkende coronamaatregelen, maar in september kan er een serieuze lap op geven worden. Daarover hebben de organisatoren van events in september in Dendermonde zopas met een gezamenlijk infomoment alle twijfel weggenomen, mét fiat van de Veiligheidscel. De voorbereidingen voor Bloemencorso in Sint-Gillis, Reuzenstoet Grembergen, Septemberkermis Oudegem en Scheldefeesten in Baasrode schakelen een versnelling hoger.
 1. Brandweerzone maakt inventaris op in kader PFOS-dossier: “Kans op vervuiling in Zone Oost bijzonder klein”
  Regio

  Brandweer­zo­ne maakt inventaris op in kader PFOS-dos­sier: “Kans op vervuiling in Zone Oost bijzonder klein”

  Voor alle gemeenten aangesloten bij de Brandweerzone Oost zal een inventaris opgemaakt worden van terreinen die mogelijk vervuild zijn met PFOS. Een gevolg van de zaak rond de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. Alle brandweerzones gebruiken namelijk ook blusschuim waar PFOS in verwerkt zit en de Vlaamse overheid wil de mogelijke milieuvervuiling zo goed mogelijk in kaart. “Ik verwacht voor de regio van onze brandweerzone echter minieme schade", zegt zonechef Wouter Van Den Broeck.