Dirk Rombaut leerde de knepen van het vak van zijn grootvader Constant.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Rombaut leerde de knepen van het vak van zijn grootvader Constant. © Geert De Rycke

REEKS UITSTERVEND RAS. “Grootvader op sterfbed beloofd zijn werk voort te zetten”: Dirk (58) vlecht stoelen met de hand

ZeleUitstervend ras... Voor onze zomerreeks praten we met mensen die een zeldzaam beroep uitoefenen. Dirk Rombaut is al 38 jaar medewerker bij de groendienst van Zele, maar houdt ook het ambacht van stoelenvlechter in ere. “Het is een passie die je leert dat je geduld moet hebben om iets moois tot een goede einde te brengen.” Lees meer verhalen van mensen met een zeldzaam beroep in ons dossier.

 1. Kleine hoeveelheid waterstofsulfide komt vrij bij chemische reactie in bedrijf: geurhinder mogelijk
  Zele

  Kleine hoeveel­heid waterstof­sul­fi­de komt vrij bij chemische reactie in bedrijf: geurhinder mogelijk

  Bij Romarco op het industrieterrein in Zele is maandagnamiddag een hoeveelheid waterstofsulfide vrijgekomen na een chemische reactie in het bedrijf. Deze reactie zorgde voor een kleine gele wolk boven het bedrijf en een geurhinder van rotte eieren in de omgeving. De brandweer kwam ter plaatse en voerde de nodige metingen uit. “De minimale hoeveelheid die vrijgekomen is heeft geen gevolgen", zegt Tijs Dauwe van de brandweer.
 2. Empro met klacht naar Binnenlands Bestuur tegen schepencollege: “Besluit onwettig door bevooroordeelde schepen”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Empro met klacht naar Binnen­lands Bestuur tegen schepencol­le­ge: “Besluit onwettig door bevooroor­deel­de schepen”

  Empro, waartegen de provincie een procedure gestart is om de vergunningen van het bedrijf te schorsen, is naar het Agentschap Binnenlands Bestuur getrokken met een klacht tegen het schepencollege. Volgens hen zou schepen Marius Meremans (N-VA) sympathiseren met het actiecomité dat de geurhinder van het bedrijf aanklaagt. “Daardoor is het collegebesluit om naar de provincie te stappen onwettig”, klinkt het.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).