Illustratiefoto duiven aan de Sint-Ludgeruskerk in het centrum van Zele
Volledig scherm
Illustratiefoto duiven aan de Sint-Ludgeruskerk in het centrum van Zele © Geert De Rycke

Project met duivenpil krijgt geen verlengstuk in Zeelse wijken

ZeleSinds enkele jaren zet de gemeente Zele in op een anticonceptiemiddel om de overlast die stadsduiven veroorzaken in het centrum tegen te gaan. Het project zal niet worden uitgebreid naar de Zeelse wijken.

 1. “De tijd van de naaldhakken, dát waren gouden jaren”: Leo Tas (80) is al zestig jaar schoenmaker en blijft nog lang bij zijn leest
  PREMIUM

  “De tijd van de naaldhak­ken, dát waren gouden jaren”: Leo Tas (80) is al zestig jaar schoenma­ker en blijft nog lang bij zijn leest

  “Echt gelukkig ben ik pas met een schoen in mijn handen.” Aan het woord is Leo Tas uit Dendermonde. Hij is net de tachtig voorbij, maar denkt nog lang niet aan stoppen. Hij is de zesde generatie schoenmakers in Lebbeke en zag de afgelopen zestig jaar steeds meer schoenmakers verdwijnen. De stiel is stilaan met uitsterven bedreigd, al ziet Leo daar een oplossing voor. We gingen op bezoek in zijn winkeltje, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.
  Dendermonde
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.