Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Politierechter neemt voertuig in beslag na roekeloos rijgedrag van jonge Zelenaar: “Vertel aan al je vrienden wat er in rechtbank gezegd is”

ZeleIsmail D. uit Zele werd door politierechter Peter D’Hondt de mantel uitgeveegd nadat hij al driftend betrapt werd in het centrum van Zele en bijzonder roekeloos rijgedrag vertoonde. De beelden werden gefilmd door een bewakingscamera. Hij kreeg een rijverbod van 9 maanden en zijn voertuig werd verbeurdverklaard. 

 1. Groene Boomgaard met sluiting bedreigd door te kort aan leerlingen: ouders willen school redden
  PREMIUM
  Hamme

  Groene Boomgaard met sluiting bedreigd door te kort aan leerlingen: ouders willen school redden

  Verschillende ouders willen een ultieme reddingspoging ondernemen om het kleuterschooltje Groene Boomgaard in het centrum van Hamme te redden. Door een tekort aan leerlingen besloot de directie in april de school te sluiten, maar dat zien de ouders niet zitten. “Je hebt hier zo’n unieke omgeving in het centrum, we vinden het jammer dat de directie niet meer wil doen om de school te redden”, zegt Hilde Dierickx van de ouderraad.
 2. Bende riskeert tot zeven jaar cel voor metaaldiefstallen: “Ze bedreigden zelfs politie met wapen”
  Brugge/Ieper/Dendermonde/Beringen

  Bende riskeert tot zeven jaar cel voor metaaldief­stal­len: “Ze bedreigden zelfs politie met wapen”

  Een bende van 27 Roemenen riskeert in de Brugse rechtbank celstraffen tot 7 jaar voor tal van metaaldiefstallen bij schroothandelaars, metaalbedrijven en spoorwegen. In onder meer Ieper, Brugge en Beringen maakte de bende volgens het Openbaar Ministerie honderdduizenden euro’s aan materiaal buit. “Ze schuwden geen geweld, want ze bedreigden zelfs de politie met een vuurwapen”, stelde procureur Christophe Bergez.