Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Politie controleert op snelheid in zone 30

ZeleDe politie van Berlare/Zele heeft woensdag een controle uitgevoerd op de nieuwe zone 30 in het centrum van Zele. Er werd op drie verschillende plaatsen gecontroleerd, en er konden heel wat overtredingen vastgesteld worden.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Temperatuur overal lager, straatverlichting gedoofd en geen ijspiste: Gemeente grijpt drastisch in om energiecrisis het hoofd te bieden
  PREMIUM
  Lebbeke

  Tempera­tuur overal lager, straatver­lich­ting gedoofd en geen ijspiste: Gemeente grijpt drastisch in om energiecri­sis het hoofd te bieden

  De stijgende energieprijzen laten zich overal voelen, ook in Lebbeke. Het gemeentebestuur neemt maatregelen voor openbare verlichting en de verwarming in openbare gebouwen. En de ijspiste op de Grote Plaats.... die moet een jaartje overslaan. Wij stelden burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V) zeven vragen over hoe Lebbeke de energiecrisis aanpakt. “Op basis van huidige prognoses zou onze energiefactuur stijgen van 900.000 euro naar 1.500.000 euro op jaarbasis”, stelt hij. “We moeten dus wel ingrijpen, want we betalen dit met centen van de inwoners.”