Dankzij het online leerplatform i-Learn krijgen de leerlingen oefeningen op maat.
Volledig scherm
Dankzij het online leerplatform i-Learn krijgen de leerlingen oefeningen op maat. © Yannick De Spiegeleir

PiusX is pilootschool voor online leerplatform i-Learn: “Oefeningen op maat van elke leerling”

ZeleVanaf dit schooljaar gaan 112 Vlaamse lagere en secundaire scholen aan de slag met het online portaal i-Learn MyWay ontwikkeld door KU Leuven en imec. Het project werd donderdag voorgesteld op pilootschool Olvi-PiusX in Zele. “Leerlingen die wat zwakker zijn, kunnen herhalen, en leerlingen die wat sterker zijn, kunnen zich dankzij MyWay verder verdiepen in de leerstof”, zegt pedagogisch directeur Toska Audenaert.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. INTERVIEW. UGent-professor Stijn Baert (38) en zijn leraar Grieks Alain Debbaut (60): “Hij leerde me buiten de lijntjes te kleuren”
  PREMIUM
  Lokeren

  INTERVIEW. UGent-professor Stijn Baert (38) en zijn leraar Grieks Alain Debbaut (60): “Hij leerde me buiten de lijntjes te kleuren”

  Als professor arbeidseconomie geldt hij als een autoriteit in zijn vakgebied, maar in zijn jaren op de schoolbanken van het Sint-Lodewijkscollege in Lokeren was Stijn Baert allerminst een haantje-de-voorste. De lessen Grieks van zijn leerkracht Alain Debbaut vormde een van de weinige lichtpunten in een periode waar hij met zichzelf worstelde. “Zonder Alain waren de donkere jaren van het middelbaar nog donkerder geweest.”