Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

PFAS-vervuiling ontdekt op site Modulyss NV. Gemeente neemt maatregelen voor bewoners omgeving Huis Ten Halve

ZeleBij een routineonderzoek door Modulyss NV werd een PFAS-verontreiniging vastgesteld in de omgeving van Huis Ten Halve in Zele. Deze werd veroorzaakt door de textielnijverheid uit de vorige eeuw op de site Van der Eecken. Omwonenden werden per brief op de hoogte gebracht en de gemeente neemt ook beperkte voorzorgsmaatregelen. Zo wordt voorlopig het gebruik van grondwater afgeraden.

 1. PiusX is pilootschool voor online leerplatform i-Learn: “Oefeningen op maat van elke leerling”
  Zele

  PiusX is piloot­school voor online leerplat­form i-Learn: “Oefeningen op maat van elke leerling”

  Vanaf dit schooljaar gaan 112 Vlaamse lagere en secundaire scholen aan de slag met het online portaal i-Learn MyWay ontwikkeld door KU Leuven en imec. Het project werd donderdag voorgesteld op pilootschool Olvi-PiusX in Zele. “Leerlingen die wat zwakker zijn, kunnen herhalen, en leerlingen die wat sterker zijn, kunnen zich dankzij MyWay verder verdiepen in de leerstof”, zegt pedagogisch directeur Toska Audenaert.
 2. Terug naar school: in deze lokale winkels vindt u alles voor een vlotte start van het schooljaar
  PREMIUM
  Dendermonde en Waasland

  Terug naar school: in deze lokale winkels vindt u alles voor een vlotte start van het schooljaar

  Met een zomervakantie die alweer veel sneller dan verwacht voorbij gevlogen is, staat de eerste schooldag op 1 september al voor de deur. Wie zijn kind nog in een nieuwe outfit wil steken of van extra lesmateriaal moet voorzien, haast zich dus maar beter naar de winkel. Wij helpen u op weg met deze zeven winkels in de buurt die alles in huis hebben voor een vlotte start van het schooljaar.
 3. Vier vrienden doen mee aan Baltic Sea Rally en rijden 9.000 kilometer voor het goede doel: “Dit wordt geen gewoon autoritje”
  Zele/Waasmunster

  Vier vrienden doen mee aan Baltic Sea Rally en rijden 9.000 kilometer voor het goede doel: “Dit wordt geen gewoon autoritje”

  Een tocht van 9.000 kilometer, dat is wat vier vrienden tussen 18 februari en 7 maart zullen afleggen met twee voertuigen die al een pak kilometers op de teller hebben. De rit doen ze overigens niet zomaar, de opbrengst ervan gaat naar twee goede doelen uit Zele en Waasmunster. “In totaal doorkruisen we tien landen om op onze bestemming te geraken", zegt Tom Van Hecke uit Zele.