Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Opnieuw vervuiling van diesel vastgesteld op Rozenbeek, vervuiler zal opdraaien voor kosten

ZeleOp de Rozenbeek aan Durmen in Zele is voor de zoveelste keer milieuvervuiling vastgesteld. De eerste meldingen van zware geurhinder kwamen binnen op vrijdagavond, maar ook zaterdagochtend was de brandweer samen met de civiele bescherming in de weer om de vervuiling zo snel mogelijk op te ruimen. Een bedrijf in het industrieterrein is verantwoordelijk, en zal opdraaien voor de kosten. 

 1. Deskundige reageert al drie jaar niet op gevraagd onderzoek, rechtbank stelt andere deskundige aan

  Deskundige reageert al drie jaar niet op gevraagd onderzoek, rechtbank stelt andere deskundige aan

  Al drie jaar lang sleept een onderzoek van beklaagde M.A. aan in de rechtbank. Het ongeval waarbij de man betrokken was gebeurde al in 2017, maar tot op vandaag is er nog altijd geen reactie gekomen van de deskundige die de man moet onderzoeken. De expert werd meermaals aangeschreven, maar reageerde nog steeds niet. “Dit ben ik wel stilaan beu”, zegt politierechter Peter D’Hondt.
  Dendermonde
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.